Δήμαρχος αν.Σάμου: «Αλλοδαποί με μέλη ΜΚΟ προσπάθησαν να καταλάβουν την πλατεία»

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος μίλησε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με το περαστικό στο οποίο φαίνεται να διώχνει τους αλλοδαπούς από την πλατεία Πυθαγόρα του νησιού

«Ηταν μια κατάσταση έκρυθμη που δείχνει την κατάληξη της επιχείρησης κατάληψης της πλατείας από νεαρούς που δεν είχαν αίτημα αλλά αποφάσισαν να κάνουν πορεία στον κεντρικό δρόμο και να καταλάβουν την πλατεία με μέλη ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης. Εκεί υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας και δικιά μου» είπε ο κ. Στάντζος, σχολιάζοντας την ένταση που επικράτησε και τις εικόνες που τον έδειχναν να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση, διώχνοντας τους μετανάστες.

Οπως ανέφερε, οι μετανάστες μετά την αρχική εκδίωξή τους «επέστρεψαν και έσπασαν 5 αυτοκίνητα πιο δυναμωμένοι για να καταλάβουν την πλατεία». «Δεν είχαν κάποιο σύνθημα, δεν είχαν κάποιο αίτημα», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι στο Βαθύ υποστηρίζοντας ότι «έχουμε προβλήματα έντονης παραβατικότητας». «Ο χειμώνας δεν βοηθάει και οι ροές συνεχίζονται» κάνοντας λόγο για αριθμούς που δεν είναι διαχειρίσιμοι καθώς «έχει διπλασιαστεί ο πληθυσμός της πόλης στο Βαθύ», είπε μεταξύ άλλων.

loading...