Τουρκική σημαία και φωτιές στον Έβρο – Νέο περιστατικό – Τούρκοι και «μετανάστες» δρουν ταυτόχρονα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε απόγνωση οι ακρίτες κάτοικοι – «Κινδυνεύουμε»…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – https://www.el.gr/

Η περιοχή του Έβρου κινδυνεύει άμεσα, καθώς από εκεί διέρχονται εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι έχουν άγριες διαθέσεις, κάτι που δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί και η Τουρκία, η οποία θέλει να «σπάσει» το μέτωπο του Έβρου και να πάρει την Θράκη.

Όπως μεταδίδουν θρακιώτικά μέσα ενημέρωσης, στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου νερόμυλος που βρίσκεται στον Δήμο Ιάσμου και συγκεκριμένα μεταξύ Ιάσμου και Πολυάνθου, στο ύψος της γέφυρας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, ωστόσο η σελίδα «Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Ιάσμου» πιθανολογεί πως προέκυψε από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι καταλύουν συχνά στον κλειστό νερόμυλο προκειμένου να βρουν στέγη. Πριν πέντε μέρες, άλλωστε, είχαν κάψει δύο ποιμνιοστάσια στον Δήμο Σουφλίου.

Η φωτιά ξέσπασε περί της 8 το απόγευμα και για την κατάσβεσή της επενέβησαν δύο οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου με τέσσερις πυροσβέστες και ένα οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής με δύο πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν μόνο στο νερόμυλο την φωτιά, ωστόσο το κτίριο φαίνεται πως κάηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας που μετέφερε στον «Χρόνο Κομοτηνής» το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο.

Τα συμβάντα αυτά έρχονται να προστεθούν στο επεισόδιο με την τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον ποταμό Έβρο.

Ο άνθρωπος που βρήκε την σημαία και ειδοποίησε τον ελληνικό στρατό μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Εγώ την βρήκα την σημαία. Είχαν και μια φωτιά αναμμένη κι ένα αντίσκηνο. Τώρα κάτω είναι στρατός και αστυνομία», δήλωσε.

Πλέον έχουν αυξηθεί στην περιοχή οι περιπολίες, στις οποίες συμμετέχουν και αμφίβια οχήματα του στρατού, τα οποία αν χρειαστεί μπορούν να μπουν ακόμη και μέσα στο ποτάμι.

Ενδεχομένως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το περιστατικό με την σημαία και οι φωτιές που βάζουν οι παράνομοι μετανάστες γίνονται την ίδια χρονική στιγμή.

loading...