Μαθήματα ζωής: Οι Αμερικανοί, που ζούνε μέσα στα αυτοκίνητά τους (Βίντεο)

Οι άτυχοι της ζωής που έμειναν ξαφνικά χωρίς σπίτι, είναι διαβασμένοι, έξυπνοι και καλοί άνθρωποι στην πλειοψηφία τους.
Ένας συνδυασμός κακών συνθηκών (οικονομικών, κοινωνικών) τους έκανε να χάσουν τα σπίτια τους. Στην μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη του πλανήτη, οι άστεγοι αριθμούν πολλά εκατομμύρια. Το πρόβλημα γιγαντώθηκε τα προηγούμενα δέκα χρόνια αλλά ακόμα επιμένει να ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και φυσικά στην Ελλάδα.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις ΗΠΑ και επιλέγουμε αυτή την χώρα, διότι αν αυτά συμβαίνουν σε μια υπερδύναμη, σκεφτείτε τι συμβαίνει αλλού…

Συγκλονίζει η ιστορία μιας γυναίκας που έμεινε χωρίς σπίτι. Όλα της τα υπάρχοντα βρίσκονται σε ένα βαν. Αυτή είναι η ζωή που της έχει απομείνει.Δεν τα παράτησε όμως! Μένει μέσα στο αυτοκίνητό της εδώ και 1 χρόνο και δεν είναι η μοναδική γυναίκα που το κάνει αυτό. Κάποτε έμενε με τον άνδρα της σε ένα μεγάλο σπίτι αλλά ξαφνικά την χώρισε και έτσι έμεινε άστεγη.

Υπάρχουν ολόκληρες πόλεις με αυτοκίνητα στα οποία μένουν άστεγοι. Μια οργάνωση φρόντισε να τους παρέχει καθαρό νερό και τους έφτιαξε τουαλέτες. Να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς εργάζονται αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν δικό τους σπίτι. Να σκεφτεί κανείς, ότι βρίσκουν την δύναμη να δουλέψουν ενώ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν θα επιστρέψουν πίσω στο ζεστό τους σπίτι, για να απολαύσουν τα όποια κέρδη τους.

Η κρίση που χτύπησε τις ΗΠΑ το 2008, ξεκίνησε να περνάει μετά από τις μειώσεις φόρων που έφερε ο Τραμπ αλλά: 40 εκατομμύρια Αμερικανοί ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Το νούμερο είναι πραγματικά ασύλληπτο. Τα Κράτη έχουν το «ταλέντο» να δαπανούν αμέτρητα ποσά για να έχουν όπλα, αλλά για αληθινά ανθρωπιστικούς λόγους δεν ξοδεύουν πολλά.

Δείτε το ρεπορτάζ της DW:

loading...