Ακάρ σε Ελλάδα και Κύπρο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα – Θέλουμε δίκαιο διαμοιρασμό του φυσικού (σας) πλούτου»

Για την Τουρκία δεν τίθεται θέμα να μείνει αδιάφορη στην θυματοποίηση των Λίβυων αδελφών της, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αναλάβουν οποιοδήποτε καθήκον τους ανατεθεί.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θέλουν δίκαιο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου Κύπρου και Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στο NTV είπε ότι

“με το υπόμνημα για τη Λιβύη θα ανατεθούν καθήκοντα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στο Υπουργείο Άμυνας. “Στο πλαίσιο των προετοιμασιών μας έχει ξεκινήσει η διαδικασία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ λέγοντας ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ διεξάγουν επιθέσεις και πολλές χώρες έχουν ήδη παρέμβη.

“Η Λιβύη είναι φίλη μας, αδελφή μας. Δεν τίθεται θέμα να μείνουμε αδιάφοροι στις επιθέσεις κατά των πολιτών. Εφτασε επιστολή – πρόσκληση στον Πρόεδρό μας, δεν είναι δυνατόν να μείνουμε αδιάφοροι”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά την έγκριση του υπομνήματος θα πράξουν τα δέοντα.

Σε ερώτηση εάν Τουρκία και Ρωσία παίρνουν διαφορετικούς δρόμους στο θέμα της Λιβύης, ο Τούρκος Υπουργός είπε “μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας υπάρχουν καλοί δίαυλοι διαλόγου”.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία ανακοίνωσε πως δεν βλέπει θετικά το υπόμνημα για τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι “κρατικό θέμα, είναι εθνικό θέμα”.

Ερωτηθείς για την βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας”.

“Επιθυμούμε τον δίκαιο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου εκεί. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Αναμένουμε το συντομότερο οι πλευρές εκεί να σεβαστούν τις εγγυήσεις μας. Ως εγγυήτρια δύναμη εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να τις εκπληρώσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί. Θέλουμε ειρήνη, θέλουμε δίκαιο διαμοιρασμό”, ανέφερε.

loading...