Η πακιστανική κοινότητα ζητά την τιμωρία Ελληνα άνδρα που έβρισε το Ισλάμ σε συγκέντρωσή τους

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε συγκέντρωση στις 3 Δεκεμβρίου – Έλεγε τρεις αγγλικές βρισιές για περισσότερο από 20 λεπτά καταγγέλλουν οι Πακιστανοί
Την τιμωρία του ανθρώπου που προσέβαλε το Ισλάμ βρίζοντας τον προφήτη Μωάμεθ στην οδό Σοφοκλέους ζητά η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, “Η Ενότητα”, διοργανώνοντας συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Πακιστανική Κοινότητα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 2.30μμ στο κέντρο της Αθήνας και «μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, μετανάστες και ντόπιους, κάποιο άτομο στάθηκε εκεί και για μισή ώρα πρόσβαλλε βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων, προκαλώντας και βρίζοντας με χυδαίο τρόπο το Ισλάμ και τον Προφήτη. Η περιοχή, με τα πολλά μαγαζιά των μεταναστών, είναι μια πολυπολιτισμική γειτονιά στη καρδιά της Αθήνας και θέλουμε να είναι ανοικτή για όλους, όπως είναι τώρα και να ζούμε όλοι ειρηνικά και αρμονικά χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία».

Οπως σημειώνεται, «η ισλαμοφοβία είναι ρατσισμός» και για το λόγο αυτό «ζητάμε να τιμωρηθεί ο δράστης της ισλαμοφοβικής ενέργειας».

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, “Η Ενότητα”, Τσαβέντ Ασλάμ, μιλώντας στο protothema.gr, αφού αναφέρει ότι «το Ισλάμ σημαίνει ειρήνη, φιλία και αλληλλεγύη των ανθρώπων» επισημαίνει ότι «θέλω να εξηγήσω στον κόσμο ότι όταν κάποιος βρίζει τον προφήτη μας, αυτό είναι σαν κάποιος να ρίχνει μία μαχαιριά στους μουσουλμάνους». Οπως λέει ο κ. Ασλάμ ο άνθρωπος που προσέβαλε το Ισλάμ και συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ήταν «Ελληνας περίπου 50 ετών με εκατοντάδες ανθρώπους, που βρίσκονταν στο σημείο να τον παρακαλούν να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα. Μας φάνηκε ότι είχε πολύ μίσος λέγοντας σταθερά 3 αγγλικές βρισιές για περισσότερο από 20 λεπτά».

Οπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας, ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολο να συγκρατήσει το πλήθος γιατί «έπρεπε να τους εξηγήσω ότι αν μας ενόχλησε τόσο πολύ ένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ενοχληθεί κανένας από εμάς. Η πορεία που θα κάνουμε είναι για να μάθει ο κόσμος ότι για εμάς τους μουσουλμάνους δεν είναι κάτι απλό τέτοιες πράξεις. Ζητούμε την τιμωρία του ανθρώπου αυτού, όπως ορίζει ο ελληνικός νόμος γιατί το θέμα αυτό είναι πολύ ευαίσθητο για εμάς. Ηταν ρατσιστική, φασιστική και ισλαμοφοβική πράξη, που ενόχλησε τους μουσουλμάνους, που ζουν στην Ελλάδα»

loading...