Συνεχίζονται οι επιθέσεις με μαχαίρια στο Λονδίνο

Συναγερμός έχει χτυπήσει στο Λονδίνο εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθέσεων με μαχαίρι. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 3 τις τελευταίες 12 ώρες.

Αντιμέτωπη και πάλι με θανατηφόρες επιθέσεις βρίσκεται η Αγγλική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, χθες, σε διάστημα περίπου 12 ωρών, τρεις άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος κοντά στα Χάροντς, στην πολυτελή περιοχή του Knightsbridge.

Το θύμα βρέθηκε αναίσθητο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η αστυνομία πήγε στο σημείο μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Παρά τις προσπάθειες, ο άντρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Εξαιτίας του περιστατικού, η αστυνομία έκλεισε την πρόσβαση σε πεζόδρομο δίπλα στο υπερπολυτελές πολυκατάστημα. Τα Χάροντς ανακοίνωσαν ότι είναι ανοιχτά, πλην ορισμένων εισόδων που έχουν αποκλειστεί.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένα άλλο θύμα υπήρξε στο Ντέμπφορντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Λίγο νωρίτερα, το απόγευμα, ένας άλλος άντρας, 22 ετών, δέχθηκε επίθεση στο Χάκνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τέσσερις ανθρώπους με την υποψία της ανθρωποκτονίας. Ανάμεσά τους ένας 14χρονος, δύο 26χρονοι κι ένας 23χρονος.

Με βάση τα στοιχεία, το 2019 έχουν καταγραφεί 137 ανθρωποκτονίες στο Λονδίνο, με τον αριθμό να είναι αυξημένος έναντι του 2018.

loading...