Επεισόδιο στη Βουλή για το Ισλάμ – Έξαλλα τα τουρκικά ΜΜΕ: «Προσέβαλλαν την θρησκεία μας»!

Λυσσομανούν τα τουρκικά ΜΜΕ κατά του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου, μιλώντας για σκάνδαλο προσβολής του Ισλάμ μέσα στην ελληνική Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα και στη συζήτηση για το  φορολογικό, ο Κ.Βελόπουλος αφού μίλησε αρχικά για λαθρολάγνους που είναι ακόμα και εντός Βουλής, υποστήριξε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό σύστημα.

«Δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικοθρησκευτική ιδεολογία. Είναι ένα δικαιικό σύστημα, αφού ο μουφτής είναι και δικαστής. Άρα, είναι πολιτικό-δικαστικό σύστημα».

Για να συνεχίσει:

«Είναι ασύμβατο το Ισλάμ με τον νομικό πολιτισμό, τα ήθη των δυτικών κοινωνιών. Αν εσείς, από την αγάπη που έχετε για τον Ιμπραήμ και τον Χασάν και όχι τον Γιώργο, τον Νίκο, τον Σταύρο, θεωρείτε ότι μπορείτε να «κλείνετε τα μάτια», κάνετε ένα λάθος. Δεν ξέρετε τι λέει το Ισλάμ, κύριοι, για τους ομοφυλόφιλους; Κλείνετε τα μάτια σας;

Δεν ξέρετε; Τους σκοτώνουν. Δεν το ξέρετε; Δεν ξέρετε τι λέει για τη γυναίκα,  ότι πρέπει να φοράει μπούργκα, να της κάνουν κλειτοριδεκτομή; Δεν το ξέρετε ούτε αυτό»;

Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελ.Λύσης, ζήτησε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Τσακαλώτος:

«Ακούσαμε μία ομιλία ακραία ρατσιστική και φασιστική, που στοχοποιεί  τη δική μας τη μειονότητα και ανθρώπους που έχουν μία άλλη θρησκεία από την πλειοψηφία».

Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης συμμεριζόμενος την ένσταση, σημείωσε: «Ο κ. Βελόπουλος άκουσε και την παρατήρηση του κ. Τσακαλώτου, που τη θεωρώ εύλογη.

Εάν ο κ. Βελόπουλος μου πει ότι συμφωνεί να διαγραφεί κάποια φράση από αυτές που είπε, βεβαίως θα διαγραφεί. Αλλιώς, από κει και πέρα ο καθένας χαρακτηρίζεται από αυτά που λέει».

Απαντώντας ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε: «Εγώ λέω ότι το Ισλάμ έχει μπούργκες, έχει κλειτοριδεκτομές. Επαναλαμβάνω αυτό που λέει το Κοράνι ή αυτό που λέει η δική τους θρησκεία, ότι, δυστυχώς, τους ομοφυλοφίλους τους πετάνε από τον πέμπτο όροφο».

Ο Τσακαλώτος αντέδρασε εκ νέου με τα γνωστά περί ναζί: «Οι ναζί για τους Εβραίους τα έλεγαν αυτά. Θα πρέπει να ντρέπεστε».

Λίγο αργότερα, στην ίδια γραμμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βελόπουλου Κ. Χήτας έλεγε:

«Απορώ πραγματικά με αυτή την ισλαμολατρεία σας. Είπαμε, αναφερθήκαμε στο φανατικό Ισλάμ που δεν είναι απλά μία θρησκεία. Εμείς δεν είπαμε για τους ισλαμιστές, δεν είπαμε για τις άλλες θρησκείες που υπάρχουν στην κοινωνία και τις οποίες αποδεχόμαστε. Είπαμε για το φανατικό Ισλάμ που κόβουν κλειτορίδες, που κόβουν κεφάλια κλπ».

Κατόπιν τούτων, ο εκ των τριών μουσουλμάνων μελών της εθνικής αντιπροσωπείας, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ είπε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Βελόπουλος είχε το θράσος να προσβάλλει βάναυσα όλους τους μουσουλμάνους και γενικά όλο το  Ισλάμ. Καταλαβαίνετε, όταν λέτε ότι δεν είναι θρησκεία, τι σημαίνει αυτό; Και εγώ να πω ότι δεν είναι θρησκεία η Ορθοδοξία, δεν είναι θρησκεία ο Καθολικισμός κ.λπ. Πού θα πάει αυτή η υπόθεση;»

Και συνέχισε:

«Κύριε Βελόπουλε, όπως σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν δόγματα, αιρέσεις, παραθρησκευτικές οργανώσεις, έτσι και στο Ισλάμ μπορεί να υπάρχουν κάποιες αιρέσεις που να υπερασπίζονται αυτό.

Όμως αυτό δεν είναι το Ισλάμ, δεν είναι το Ιερό Βιβλίο και δεν έχετε δικαίωμα από το Βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Οι καιροί είναι ύποπτοι και πρέπει να ξέρουμε τι λέμε στη Βουλή».

Αρκετά αργότερα, εκ μέρους της Ελ. Λύσης ο κ. Β.Βιλιάρδος υποστήριξε τα ακόλουθα: «Αναφερθήκαμε μόνο στο ακραίο Ισλάμ και στις απάνθρωπες μεθόδους του. Ασφαλώς όχι στη θρησκεία των μουσουλμάνων».

loading...