Γρεβενά:Το κράτος μοιράζει λεφτά 600.000 ευρώ σε ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν παράνομους μετανάστες….

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενέκρινε πιστώσεις ύψους 640.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί δαπάνη για την σύναψη 9 συμβάσεων μίσθωσης ξενοδοχείων στα Γρεβενά έως το τέλος του έτους.
Εμείς να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Πρωινός Λόγος” στα Γρεβενά, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος το χιονοδρομικό κέντρο των Γρεβενών όχι μόνο να μην ανοίξει φέτος αλλά και να δει αρκετά από τα σαλέ τους να βάζουν λουκέτο… Και εκτός από την εγκατάλειψη λόγω διοικητικών διαφορών έχουμε και το θέμα των μεταναστών καθότι αρκετοί ξενώνες έχουν μπει στην διαδικασία να συμμετάσχουν στον διαγωγισμό για τη “Φιλοξενία Μεταναστών & Προσφύγων”.
Φημολογείται μάλιστα ότι ακόμα και εγκαταλειμμένοι ξενώνες θα ανοίξουν για να βάλουν μέσα πρόσφυγες και μετανάστες, πιθανόν και το Καταφύγιο που νοικιάζεται από το Χιονοδρομικό Σύλλογο Γρεβενών να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό.  Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί περίπου 700 μετανάστες, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έρθουν τουλάχιστον 400 (με βάση το σχέδιο Χρυσοχοϊδη) και τότε όλα αλλάζουν. Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη θα προχωρήσει κανονικά, ξενώνες ακόμα και με 20 κλίνες θα μπουν πια στο παιχνίδι κι ακόμα και οι εναπομείναντες ξενοδόχοι θα πληρώσουν το μάρμαρο αυτής της κατάστασης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή στο Νομό Γρεβενών, φιλοξενούνται περισσότεροι από 1000 μετανάστες, οι περισσότεροι από κάθε άλλο νομό στην Δυτική Μακεδονία .

loading...