Πειρατική επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν – Κρατούνται όμηροι 5 Έλληνες ναυτικοί – Πυροβολήθηκε ο γ’ μηχανικός

Υπήρξαν και πυροβολισμοί κατά την ένοπλη επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι έξι πειρατές που είχαν βαρύ οπλισμό απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός.

Οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματος, από τα 22 συνολικά. Οι  πέντε Έλληνες απαχθέντες είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Το μήνυμα του έστειλε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για τους ναυτικούς που κρατούνται παράνομα μέσα από ανάρτησή του στο Facebook:

 Ένοπλη επίθεση το πρωί της Τρίτης δέχθηκε ο υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

loading...