Ορθοδοξία υπό πολιορκία: 564 επιθέσεις σε εκκλησίες στην Ελλάδα μέσα στο 2018

Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, το 2018 συνέβησαν 564 επιθέσεις σε χώρους ορθόδοξης λατρείας.

Τα ευρήματα της έρευνας που παρουσιάζονται αναλυτικά στην «Έκθεση για τα Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα» προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση καταγράφηκαν Πεντακόσια εξήντα εννέα (569) περιστατικά πάσης φύσεως (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπές βεβηλώσεις).

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία αφορούν πεντακόσια εξήντα τέσσερα (564) περιστατικά αρκετά από τα οποία, πέραν του κατά περίπτωση ειδικότερου ποινικού τους χαρακτηρισμού, φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, συμπεριλαμβανομένου του απροειδοποίητου τρομοκρατικού χτυπήματος της 27ης Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων -παρά το ότι οι τρομοκράτες επιδίωκαν -σύμφωνα με την σχετική ανάληψη ευθύνης- μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που πραγματοποιείται τρομοκρατική επίθεση σε θρησκευτικό χώρο με διακηρυγμένο σκοπό την πρόκληση νεκρών και αξίζει να τονιστεί ότι αυτή η επίθεση στράφηκε εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ένα (1) περιστατικό αφορά στην Καθολική Εκκλησία,

τρία (3) περιστατικά αφορούν στους Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Δυστυχώς με την έλευση μέχρι στιγμής -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- 60.000 μουσουλμάνων εποίκων οι οποίοι προορίζονται για μόνιμη εγκατάσταση στην ενδοχώρα και άλλων 100.000 -σύμφωνα με εκτίμηση της κυβέρνησης- το 2020, η Ελλάδα αλλάζει, με τα περιστατικά να είναι σίγουρο πως θα αυξηθούν τόσο σε αριθμό όσο και σε σοβαρότητα.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που επιβάλλεται στους Έλληνες η οποίοι σε λίγο καιρό θα πηγαίνουν στην εκκλησία φοβισμένοι μήπως σκάσει καμία βόμβα και θα βλέπουν τα ιερά τους μνημεία να βεβηλώνονται.

Την ίδια στιγμή όποιος τολμάει να μιλήσει θα χαρακτηρίζεται ως «ρατσιστής» και «ναζί».

loading...