Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ “ΒΛΕΠΕΙ” ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ!

Ο ανώτατος στρατηγός της Ρωσίας προειδοποιεί ότι έρχεται ένας μεγάλος πόλεμος εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με το ΝΑΤΟ.


Ο κ. Valery Gerasimov, ο γενικός επιτελικός του επικεφαλής Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι πιστεύει πως η Δύση προετοιμάζεται για μια «μαζική στρατιωτική σύγκρουση».

Μιλώντας σε ανώτερα κλιμάκια στρατιωτικής ενημέρωσης– είπε ότι η Δύση θεωρεί τη Ρωσία ως «αντιπάλη κατάσταση».

Και ο στρατηγός επεσήμανε ότι η διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ήθελε ταχύτερη ανάπτυξη στην «ανατολική πλευρά».

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν αποστείλει τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα τους στην ανατολική Ευρώπη.

Αλληλοκαρηγορούνται για κλιμάκωση της επιθετικότητας και ο στρατηγός Γκερασίμοφ προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προκληθεί μια κατά λάθος σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ που θα οδηγούσε στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο “αρχηγός πολέμου” του Πούτιν δήλωσε: «Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπτυξη των αμερικανικών πυραυλικών εξοπλισμών στην Ευρώπη.

«Στις βαλτικές χώρες και την Πολωνία, στη μαύρη και τη βαλτική θάλασσα, η στρατιωτική δραστηριότητα εντείνεται, η ένταση των στρατιωτικών ασκήσεων του μπλοκ αυξάνεται.

«Τα σενάρια του ΝΑΤΟ δείχνουν την στοχοθετημένη προετοιμασία του, για εμπλοκή των δυνάμεών του σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση».

Κατηγόρησε τη Δύση ότι υπερβάλει όταν μιλά για «ρωσική στρατιωτική απειλή» εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης.

Ο στρατηγός Γκερασίμοφ είπε ότι τόσο η Μόσχα όσο και η Δύση πρέπει να ελαττώσουν τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης.

Η σύγκρουση θα έρθει μετά από μια σειρά στρατιωτικών εμπλοκών μεταξύ των δύο πλευρών, με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη που συχνά «βουίζουν» και στις δύο πλευρές στην ανατολική Ευρώπη.

Ο στρατηγός είπε: «Η απομείωση του κινδύνου στρατιωτικής εμπλοκής θα πρέπει να παραμείνει ο σημαντικότερος τομέας του διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ προκειμένου να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβληματικά ζητήματα».

Ο στρατηγός Γκερασίμοφ δήλωσε ότι ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος θα μπορούσε εύκολα να ξεκινήσει από μια μικρή σύγκρουση.

Αν και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν γενικό πόλεμο πριν από το 2050, είπε, θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση καθώς οι σχέση των δύο μερών παραμένει «ασταθής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...