Ρεπούση: “Εξοργίζομαι με την απόφαση του ΣΤΕ.. Έχουν εικόνες ηρωών του 21 στα σχολεία”

Δεν αρέσουν στην Ρεπούση οι εικόνες των Ηρωών του 1821 στις σχολικές τάξεις.

Κατά της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κρέμονται στους τοίχους των σχολείων, τα έβαλε η ιστορικός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Ρεπούση, γνωστή απο τις καινοφανείς θεωρίες της περί «συνωστισμού» στην προβλήτα της Σμύρνης το 1922.

Έτσι λοιπόν, η θεωρητικός του «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, χαρακτηρίζοντας «φονταμενταλιστικό» κράτος την Ελλάδα και τάσσεται κατά της παρουσίας εικόνων με Ήρωες (τους γράφει με μικρό «η») της Εθνεγερσίας στους τοίχους των σχολικών μονάδων της χώρας, δηλώνοντας μάλιστα «εξοργισμένη»!


Γράφει συγκεκριμένα:
«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.

Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά.

Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

Πηγή facebook

loading...