ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ!


ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;ΑΠΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ...

Πριν κλειδώσουν τα νησιά μας με τους S- 400 , ας τους κλειδώσουμε με την επέκταση των χωρικών υδάτων μας;


 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φοβούνται τον ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ. Ανακήρυξη χωρικών υδάτων 12νμ, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα.
Τα φετινά Χριστούγεννα με την επιδεινούμενη προκλητικότητα των τούρκων μάλλον θα μας μείνουν αλησμόνητα.
Τα διπλωματικά όπλα μας όσο πάνε και στερεύουν.

Να επιζητείς την ειρήνη είναι καλό, αλλά να ετοιμάζεσαι για πόλεμο , όταν μάλιστα απέναντι σου έχεις ένα πολεμοχαρή που πλέον πια δεν παζαρεύει, αλλά καταπατεί .

Ο τούρκος κόβει ενεργειακά οικόπεδα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην νότια Κρήτη.

Πλέον φαίνεται να φέρνει τα γεωτρύπανα του από την Κύπρο προς τα Δυτικά.

Από την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ξεκινούν τα πολύ δύσκολα.

Ακόμα και να πέσει η Τρίπολη της Λιβύης στα χέρια των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ , ο τούρκος θα επικαλείται την υπογραφή που έβαλε στην παράνομη συμφωνία με την κυβέρνηση της μουσουλμανικής αδελφότητας της Λιβύης, την οποία και θα θεωρεί έγκυρη.

Οι μεν χώρες της ΕΕ δήλωσαν νομική συμπαράσταση προς τα δίκαια της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα και θα γίνουν κρισιμότερα με τις προκλήσεις που ετοιμάζει ο τούρκος ως εκπλήξεις.

Μπορεί να δούμε και ναυτικούς αποκλεισμούς Ελληνικών νησιών με διάφορες αίολες αιτιολογίες , την στιγμή που οι εταίροι μας θα είναι απασχολημένοι με την διαχείριση των επιπτώσεων ενός άτακτου και σκληρού BREXIT, εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στην Μεγ. Βρετανία.

Ήξερε πολύ καλά ο Ερντογάν την δύσκολη συγκυρία στην οποία θα βρεθεί η ΕΕ και ξετυλίγει το ταλέντο του για να αρπάξει παράνομα ενεργειακά οικόπεδα.

Εδώ και πολύ καιρό μας επισημαίνουν διάφοροι επίσημοι διεθνείς παράγοντες, ότι σε περίπτωση εμπλοκής με την τουρκία θα βρεθούμε μόνοι μας.

Αυτό και μόνο είναι τόσο άχαρο και απάνθρωπο που μας θυμίζει στην κυριολεξία τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, που μας είπε πριν ικανούς χρόνους « οι εχθροί θέλουν να ξεσχίσουν την Ελλάδα και οι δήθεν φίλοι της επιθυμούν να την τσαλακώσουν» 

« Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε πριν λίγες μέρες.
Από εδώ και στο εξής η Τουρκία απαιτεί, τα ελληνικά μαχητικά που πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά να παίρνουν πρώτα την άδεια της Άγκυρας!»

« Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φ.Ντομνέζ ανακοίνωσε μέσα στη τουρκική βουλή ότι η Άγκυρα…κόβει οικόπεδα ανατολικά της Κρήτης, όπου θα ξεκινήσει έρευνες τη Πρωτοχρονιά!

Η δήλωσή του:

“To μνημόνιο το οποίο υπoγράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του Κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξη τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει»

« Α. Κούτσης: Πραγματικός κίνδυνος οι τουρκικοί S-400 απέναντι από την Κρήτη»


« Τουρκικό ΥΠΕΞ προς ΕΕ: Είστε αναρμόδιοι να μιλάτε για την Λιβύη και να μιλάτε για υφαλοκρηπίδα»

« Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει συμπαραγωγή πυραύλων με Ρωσία»


Οι εξελίξεις τρέχουν και αν δεν μας καλύψουν τα διπλωματικά όπλα και τα ευχολόγια των εταίρων, μπορεί να βρεθούμε ενώπιον αδόκητων τραγωδιών. ΠΟΙΟΣ θα το ήθελε;

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ φοβάται τον αιφνιδιασμό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :