ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ THOMAS COOK ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Διαβάζουμε στο antonionews.gr που ως πηγή έχει την Deutsche Welle και τον eleftherostypos.gr:

«Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της Thomas Cook Γερμανίας που καλούνται να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές της ερχόμενης χρονιάς.

Την Τρίτη ο γερμανικός τουριστικός όμιλος ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα για την ερχόμενη χρονιά ταξίδια, ακόμη κι αν έχουν πληρωθεί ήδη – εξ΄ ολοκλήρου ή εν μέρει – από τους πελάτες.

Οι ακυρώσεις αφορούν όλα τα brands της Thomas Cook στη Γερμανία, μεταξύ αυτών τα Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin καθώς επίσης τα πακέτα διακοπών που κλείστηκαν μέσω της Thomas Cook International.

Παρασυρόμενη από τη δίνη της χρεοκοπίας της βρετανικής μητρικής Thomas Cook, η γερμανική θυγατρική είχε κηρύξει πτώχευση στις 25 Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας, καταρχήν, όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια που επρόκειτο να γίνουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου.

“Λυπούμαστε πάρα πολύ που μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα πλέον και σε εκείνους τους πελάτες μας που θα ταξίδευαν την ερχόμενη χρονιά”, ανέφερε η επικεφαλής του ομίλου Στέφανι Μπερκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία προσφορά για την εξαγορά της χρεοκοπημένης εταιρίας και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Πλέον εκμηδενίζονται οι όποιες ελπίδες για τη διάσωση του άλλοτε δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στη Γερμανία και των 2.100 περίπου θέσεων εργασίας.

Αν και ο τουριστικός όμιλος δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των επιβατών που πλήττονται από το διαφαινόμενο λουκέτο, πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο έκαναν λόγο για συνολικά 660.000 περίπου κρατήσεις των παραπάνω επιχειρήσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όσοι είχαν κλείσει τις διακοπές τους με την Thomas Cook στη Γερμανία πρέπει να καταθέσουν τώρα αίτηση αποζημίωσης. Είναι ωστόσο ήδη βέβαιο ότι η ασφάλεια του ομίλου δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψή των αξιώσεων.

Η γερμανική Thomas Cook είχε ασφαλιστεί έναντι ζημιών έως 110 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου όμως μέχρι την 1η Νοεμβρίου είχαν κατατεθεί ήδη περί τις 150.000 αιτήσεις, με το ύψος των σχετικών αξιώσεων να ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου, καθημερινά καταφθάνουν περίπου 1.000 αιτήσεις καταβολής αποζημίωσης. Σε αυτές θα έρθουν να προστεθούν τώρα και εκείνες για τα ακυρωθέντα ταξίδια του 2020. Γεγονός είναι ότι μεγάλο μέρος των πελατών της Thomas Cook θα χάσει τα χρήματά του!»!

Κυβερνητικά ημίμετρα δεν επιλύουν το υπ΄ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα…

Ωστόσο, όπως με ενημερώνουν από την Κω, από αυτό το οικονομικό κραχ πλήττονται και τα νησιά μας, αφού πολλοί από τους τουριστικούς καλοκαιρινούς επισκέπτες της Thomas Cook σχεδίαζαν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

Επίσης πλήττονται οι Έλληνες ξενοδοχοϋπάλληλοι των νησιών μας, αφού θα μειωθούν αισθητά οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών και ενδεχομένως αρκετοί εξ αυτών να οδηγηθούν στην ανεργία! Και όπως μας καταγγέλλεται, νέοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα προκειμένου να οδηγηθούν σε προγράμματα ανέργων!

Ταυτόχρονα, όπως ενημερωνόμαστε από τον τοπικό Τύπο, δεν βρέθηκε λύση στα κόκκινα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι πολλά ξενοδοχεία, ενδεχομένως, να αντιμετωπίσουν στο εγγύς μέλλον πρόβλημα ύπαρξης!

Όλα αυτά τα αξεπέραστα προβλήματα, όπως φαντάζουν αυτήν την στιγμή, ανοίγουν την όρεξη σε επιχειρήσεις τουρκικών, αγγλικών, γερμανικών συμφερόντων να αγοράσουν ελληνικές επιχειρήσεις σε αξία πολύ χαμηλότερη της πραγματικής αξίας αυτών των επιχειρήσεων!

Την ίδια ώρα τα νησιά μας του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αντιμετωπίζουν, όπως όλοι γνωρίζουμε οξύτατο πρόβλημα με την αδυναμία της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσει τις συνεχείς ροές παράνομων μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας! Αφού με ημίμετρα δεν μπορεί να λυθεί, το υπ΄ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα της Ελλάδος! Που δυστυχώς, τείνει να πνίξει όλη την ελληνική Επικράτεια! Από τη στιγμή, που η τάχατες αποσυμφόρηση των νησιών μας με την μεταφορά εκατοντάδων παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το αυξάνει επικίνδυνα! Όταν νέοι παράνομοι μετανάστες, όπως άλλωστε ανακοινώνουν καθημερινά όλα τα ΜΜΕ, αντικαθιστούν στα νησιά μας τις “κενές θέσεις” σε αυτά!

Ούτε ελεημοσύνη δεν παίρνουμε από την ΕΕ…

Αλλά δεν είναι μόνο τα ημίμετρα που λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση, διαιωνίζοντας στο διηνεκές το πρόβλημα υπέρ της αθρόας παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, το οποίο γιγάντωσε επί των ημερών της η κυβέρνηση των λαθρολάγνων, διεθνιστών, μπολσεβίκων του ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι και η αδυναμία επιβολής της εφαρμογής Συμφωνίας, που συνήψε η ΕΕ με την Τουρκία! Μια Συμφωνία που συνεχώς παραβιάζεται από την Τουρκία, με την απόλυτη βεβαίως ανοχή της Άγκελα Μέρκελ σε αυτήν την παραβίαση από τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Όμως όλα αυτά γίνονται, γιατί προηγούμενα ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν απαιτούν τα αυτονόητα από την ΕΕ, της οποίας υποτίθεται πως ήμαστε ισότιμο μέλος και έχουν παραχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και στα παρακλάδια του Σόρος, τις ΜΚΟ!

Ενώ ο ηγέτης της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, που συνεχώς απαιτεί, δημιουργεί στρατηγικά και οικονομικά πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς, αφού επέβαλε και αλλαγές, σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας του, στην Συμφωνία για τους “μετανάστες – πρόσφυγες” που συνήψε με την ΕΕ!

Ναι, πολύ καλά ακούσατε…

Και όπως διαβάζω αναλυτικά στο “Βήμα της Κω”:

«Αλλαγές επιβάλλει η Τουρκία στην Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη δεύτερη δόση των 3 δισεκατομμυρίων που εκταμιεύει η ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία, θα περάσουν πλέον απευθείας στον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και όχι σε αυτόν ξένων οργανώσεων βοήθειας, όπως συνέβαινε ως τώρα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα ασκούσε πάντα κριτική ότι τα χρήματα δίνονταν με καθυστέρηση και κυρίως σε μη τουρκικές οργανώσεις, οι οποίες αποκτούσαν έτσι τον έλεγχο δισεκατομμυρίων. Αυτό όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα αλλάξει σε ό,τι αφορά τα χρήματα της δεύτερης δόσης, έπειτα από έντονες τουρκικές πιέσεις, με αποτέλεσμα η Τουρκία να ευνοείται σε βάρος οργανώσεων της ΕΕ και του ΟΗΕ, όπως η Κοινωνία για την διεθνή Συνεργασία, η Unicef και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα…»! Κλπ. κλπ.!

Όταν λοιπόν ένας ηγέτης απαιτεί και δεν εκλιπαρεί ελεημοσύνη, πάντα κερδίζει! Αντίθετα, και η χθεσινή και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν απαίτησαν τίποτε και από πουθενά! Εκλιπαρούν ελεημοσύνη και δεν παίρνουν ούτε αυτή! Δυστυχώς για την Πατρίδα μας!!

loading...