Έριξε «βόμβα» το Reuters: «Βλέπει» συγκρούσεις στην Α. Μεσόγειο λόγω της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης

Νέες προκλήσεις αναμένονται από την Τουρκία όπως όλα δείχνουν. Το Πενταπόσταγμα ανέφερε πρώτο την συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης, ενώ μετά από πολλές ώρες, εδέησε να απαντήσει στην Τουρκία και το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

Mάλιστα το Reuters με προσοχή βέβαια, αναφέρει πως μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης, είναι πιθανό.

Δηλώσεις Τσαβούσογλου

Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα έχει στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της Άγκυρας βάσει του διεθνούς δικαίου, υποστήριξε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια ημέρα μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε τέτοιες συμφωνίες με μερικές άλλες χώρες, αλλά μπορεί να το πράξει στο μέλλον.

Έμμεση αναφορά Reuters για εντάσεις

Σύμφωνα όμως με το Reuters, η συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω διενέξεις σχετικά με την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο!

Το Reuters σημειώνει πως η διένεξη αντιπαραθέτει την Τουρκία με διάφορες χώρες της ανατολικής Μεσογείου που έχουν συμφωνήσει στην οριοθέτηση των θαλάσσιων και των οικονομικών ζωνών τους με την Ελλάδα και την Κύπρο, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να αναζητεί συμμάχους στην περιοχή.

loading...