Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα μιλήσω για Patriot και F-35 με Ντ.Τραμπ» – «Εκατομμύρια μουσουλμάνοι θα περάσουν στην Ευρώπη»

Την ευκαιρία να απειλήσει ξανά την Ευρώπη, βρήκε ο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ουγγαρία. Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε και μήνυμα προς τις ΗΠΑ σχετικά με τις αγορές αμερικανικών οπλικών συστημάτων που είναι διατεθειμένη να κάνει η Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό αλλά και την τρομοκρατία.

«Υπάρχουν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα μας. Τα 3,65 εκατομμύρια είναι Άραβες και οι 350.000 είναι Κούρδοι. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς, είναι πολύ πιθανό να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Το βήμα που θέλουμε να κάνουμε με τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας, είναι οι πρόσφυγες αυτοί να επιστρέψουν, σταδιακά, στα σπίτια τους» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας, ξανά, έμμεσες απειλές προς την Ευρώπη.

Βέβαια με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για μονιμοποίηση των παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα, σίγουρα οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ένα λόγο να μην «ιδρώσουν» και πολύ με τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου, αφού ξέρουν πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να τους «φιλοξενήσει»

Επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο τι θα συζητήσει στην συνάντηση με τον Ντ.Τραμπ.

«Θα συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις μας και την κατάσταση στην περιοχή. Φυσικά, στην ατζένα θα είναι οι S-400, οι Patriot και τα F-35. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε το εμπόριο στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, από τη Βουδαπέστη όπου συμπροήδρευε στο 4ο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ουγγαρίας.

loading...