Οργή Ισραήλ κατά Τουρκίας: O Ερντογάν «πνίγει» την Ιερουσαλήμ με μουσουλμάνους – Τουρκικό σχέδιο και για τους Αγίους Τόπους

Το ανώτατο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας, μετά απο εντολή του Τούρκου προέδρου προωθεί την Ιερουσαλήμ, ως αποκλειστικό ισλαμικό θρησκευτικό προορισμό, αναφέροντας την μετάβαση σε μια ισλαμική ιερή πόλη, δια μέσου πακέτων θρησκευτικού τουρισμού σε χαμηλότερες τιμές, ανέφερε την Πέμπτη το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) έδωσε εντολή και έχουν μειωθεί ήδη οι τιμές στα τουριστικά γραφεία της, για τις θρησκευτικές εκδρομές  προς την Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το Τζαμί Al-Aqsa, ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ, ακολουθώντας την διαδρομή Καάα και το Τζαμί του Προφήτη, που βρίσκεται στις πόλεις της Μέκκα και Μεντίνα, σύμφωνα με τους μοσυοσυλμάνους.

Τα τουριστικά πακέτα που προωθεί η τουρκική θρησκευτική διεύθυνση περιλαμβάνουν τριήμερο ταξίδι στην Ιερουσαλήμ καθώς και ένα περιεκτικό προσκύνημα στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

«Η Ιερουσαλήμ ήταν η πρώτη μας qibla (κατεύθυνση που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής) και θέλουμε να την επισκεφτεί ο περισσότερος τουρκικός λαός, έτσι διατηρήσαμε τις τιμές χαμηλές. Προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι άνθρωποι μας για περιηγήσεις», δήλωσε ο Remzi Bircan, επικεφαλής των εκδρομών της τουρκικής θρησκευτικής αρχής.

Η Ιερουσαλήμ όμως είναι η πηγή διπλωματικών συγκρούσεων μεταξύ Άγκυρας, Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ μετά από αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2017.

Η κίνηση ώθησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρικτή της παλαιστινιακής υπόθεσης, να φιλοξενήσει μια έκτακτη συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σύνδεσμος χωρών OIC κατήγγειλε την απόφαση της Ουάσιγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ και να αναγνωρίσει την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Έτσι όμως επιβεβαιωνόμαστε σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, με το οποίο αναφέραμε ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα τρομερό σχέδιο από τον Ερντογάν, σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για την προσπάθεια αλλαγής του θρησκευτικού status quo για τους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ (που θα επηρέαζε πιθανόν και το ελληνικό Πατριαρχείο).

Η ισραηλινή εφημερίδα Hayom δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έληξαν», αναφερόμενη σε δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών Yisrael Katz.

«Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας, οι Ιορδανοί έχουν ιδιαίτερη θέση στους ιερούς τόπους του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ και δεν θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να υπονομεύσει το καθεστώς της Ιορδανίας», ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ έχει ξεκινήσει επιχείρηση «μείωσης της επιρροής» της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ, με την Άγκυρα να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο με τρία χρόνια σχέδιο για να πάρει την εξουσία στους Αγίους Τόπους από την Ιορδανία.

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.

Οι Ισραηλινοί κατανοώντας το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν, αποφάσισαν μέσω ενός σχεδίου που ετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, να βάλουν ανάχωμα στους Τούρκους με την ανακήρυξη αρχικά της «μουσουλμανικής αδελφότητας» ως παράνομης οργάνωσης εντός και εκτός Ισραήλ, (είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου) και μερικά άλλα μέτρα.

«Η έκθεση της Mossad ανέφερε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα κηρυχθεί «παράνομη ένωση» στο Ισραήλ, ενώ η τουρκική «φιλανθρωπική οργάνωση ΤΙΚΑ θα λειτουργεί κάτω από την πολύ «στενή» συνεργασία της ισραηλινής υπηρεσίας συντονισμού βοήθειας  και την άδεια των ισραηλινών αρχών στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους Τούρκους της οργάνωσης αυτής και των λοιπών οργανώσεων τουρκικών συμφερόντων με τα μέλη του Ισλαμικού Ιδρύματος θα περιοριστεί.

Στόχος του ύπουλου τουρκικού σχεδίου ήταν η υφαρπαγή της εξουσίας της Ιορδανίας για να κάνει κουμάντο ο Ερντογάν και η χώρα του στην Ιερουσαλήμ, κάτι που θα είχε σε μια τέτοια περίπτωση λογικά αντίκτυπο και στην λειτουργία του ελληνικού Πατριαρχείου.

Ο Τούρκος ηγέτης θέλει να γεμίσει με ισλαμιστές προσκυνητές την Ιερουσαλήμ, για να ζητήσει ότι θα ζητήσει αργότερα ως ηγέτης όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, παριστάνοντας τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, στον οποίο θέλει να μοιάσει.

https://www.pentapostagma.gr

loading...