O Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι διατάξεις περί βλασφημίας

Του Γιώργου Θεοχάρη –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ένα εύλογο ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης σε ραδιοφωνικές συχνότητες (Σκάι και Πρώτο Θέμα) για να δηλώσει ότι μετά τις αντιδράσεις θα αποσυρθεί η διάταξη για τη βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί. Δυστυχώς, η διάταξη περί βλασφημίας αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις των αποκαλούμενων προοδευτικών κύκλων .

Μετά τα σχόλια για τη στάση της Εκκλησίας, ότι δεν έδειξε την ίδια ευαοσθησία και αντίδραση όταν επί ΣΥΡΙΖΑ κατήργησαν αυτή τη διάταξη περί τιμωρίας της βλασφημίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγκάστηκε να στηρίξει την καλή πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, δηλώνοντας ότι η επαναφορά στον ποινικό κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων σκοπεύει στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών.

Το βασικό πράγμα, που θα πρέπει να καταλάβει και ο κ. Πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί μας, αλλά και όλος ο λαός μας, είναι ότι δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η δημόσια προσβολή οποιασδήποτε θρησκείας, πολύ περισσότερο της ορθόδοξης χριστιανικής που είναι και η επικρατούσα στην πατρίδα μας.
Δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνουν «θεατρικά» έργα, όπου να διαστρεβλώνεται εντελώς η αλήθεια και να προσβάλλονται χυδαία ιερά πρόσωπα της πίστης μας, όπως συνέβη με πρόσφατη κατάπτυστη θεατρική παράσταση, που βλασφημούσε την Παναγία με χυδαιότατο τρόπο.

Όλοι οι «προοδευτικοί», που πρεσβεύουν την κατάργηση της ποινής για την βλασφημία, ξεσηκώνονται πρώτοι πρώτοι και καταφεύγουν σε δικαστικές ενέργειες, ζητώντας βαριές καταδίκες, εάν δουν και την παραμικρή λεκτική αντίθεση εναντίον ορισμένων ομάδων, προς τις οποίες δείχνουν μία επιλεκτική ευαισθησία, όπως των ομοφυλόφιλων, μουσουλμάνων, εβραίων κ.λπ..

Αμέσως κατεβάζουν όλο τον ποινικό κώδικα, επικαλούνται αντιρατσιστικούς νόμους και όχι σπάνια σέρνουν αθώους ανθρώπους στα δικαστήρια, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό με θεολόγο καθηγήτρια σε Γυμνάσιο της Θράκης, που τόλμησε να μιλήσει στα παιδιά με όχι θετικό τρόπο για την ομοφυλοφιλία!
Αν είναι δυνατόν!

Όταν όμως κάποιος εξευτελίζει δημόσια την χριστιανική πίστη και τα ιερά και όσιά της, πρέπει να είναι εντελώς ασύδοτος;
Θα παρακαλούσαμε τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να απαντήσουν στο απλό αυτό ερώτημά μας.

Συγχαίρουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την θαρραλέα στάση του και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει μέχρι τέλους την πρωτοβουλία του.

(ΥΣΤ. Η παραπάνω επιστολή εστάλη στην προσωπική επικοινωνία του πρωθυπουργού και το έχει διαβάσει πριν λίγο )

loading...