Κόντρα Κ.Μητσοτάκη και Α.Τσίπρα για τo «ποιος αγαπάει περισσότερο» την Αφρικανή σημαιοφόρο και τον Γ.Αντετοκούνμπο


Μία άτυπη κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη για το «ποιος αγαπάει πιο πολύ» τη σημαιοφόρο από την Αφρική και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Πρωθυπουργός αφού ξεδίπλωσε το νομοσχέδιο μονιμοποίησης των παράνομων μεταναστών, στη συνέχεια δήλωσε πως «καμαρώνει» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική.

Οι αναφορές Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για «υποκριτική στάση» της κυβέρνησης και ότι οι βουλευτές της ΝΔ κινούνται στην αντίθετη γραμμή από τον πρωθυπουργό.

Η σημαιοφόρος από την Αφρική και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στην ομιλία του αναφερόμενος στο προσφυγικό ότι «σηκώσαμε τα βάρη στους ώμους μας που αναλογούν σε ευθύνες 3 ηπείρων. Αυτό πλέον θα γίνει με κανόνες συντεταγμένα και δομημένα. Μόνο όσοι το θέλουν θα ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό. Δεν σας κρύβω πως όπως θαυμάζω τα κατορθώματα του Γ. Αντετοκούμπο έτσι καμάρωσα στην παρέλαση την εθνικής επαιτείου την μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική. Το κορίτσι που τόσο υπερήφανα κρατούσε την ελληνική σημαία.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:«Να σας θυμίσω την λαϊκή ρήση που λέει ότι όλα εδώ πληρώνονται. Ισχύει και για την πολιτική ζωή. Ακουσα τον κ. Μητσοτάκη, έχω την αίσθηση ότι ο λογογράφος του πρέπει να είναι από την κεντροαριστερά γιατί όλοι οι βουλευτές σας που ανέβηκαν σε αυτό το βήμα είχαν διαφορετική γραμμή από την γραμμή που εκπέμψατε σε ό,τι αφορά την δήλωσή σας στον Αντετοκούμπο και στην μαθήτρια με την ελληνική σημαία.

Έχω την αίσθηση ότι σε ένα κρίσιμο ζήτημα εθνικό ζήτημα όπως το προσφυγικό βρίσκεστε αντιμέτωποι θα έλεγα εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην ρητορική που αναπτύξατε και εσείς προεκλογικά και συνεχίζουν εκπρόσωποί σας. Βασικός σας στόχος να καβαλήσετε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού.Ένα κύμα που λαμβάνει διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :