Απίστευτη προπαγάνδα: «Ύποπτο» δημοσίευμα της Metro καταγγέλλει βασανιστήρια προσφύγων από Έλληνες στρατιώτες (Εικόνες)

Πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητά του προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Metro περί «βασανισμών» προσφύγων από Έλληνες στρατιώτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δημοσίευμα της εφημερίδας, που ελέγχεται για την εγκυρότητά της, αναπαράχθηκε άμεσα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu καθώς και η Daily Sabah. Μοναδική «πηγή» της βρετανικής εφημερίδας είναι οι «καταγγελίες» τριών προσφύγων ότι, χτυπήθηκαν βάναυσα και βασανίστηκαν από Έλληνες στρατιώτες, πριν σταλούν πίσω στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους πρόσφυγες ισχυρίζεται ότι του έδεσαν τα μάτια και στη συνέχεια τον έκαψαν με τσιγάρο. Ένας άλλος, πως από τα βασανιστήρια έσπασε το πόδι του σε τρία διαφορετικά σημεία.

Ακόμα ένας υποστηρίζει πως του πήραν τα λεφτά και τα ρούχα, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για επιθέσεις με ξύλα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταγγείλει ότι βασανίστηκαν από έλληνες στρατιώτες, προτού σταλθούν πίσω στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ένα από τα θύματα είναι ο Musaddiq Javed από το Πακιστάν. Είναι ένας από τους 30 ανθρώπους που μπήκαν στην Ελλάδα με τα πόδια την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ισχυρίζεται μιλώντας στη Metro, εκείνος και όσοι βρίσκονταν μαζί του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν καθώς κατευθυνόντουσαν προς την Ξάνθη. Ωστόσο, η ελληνική αστυνομία τους παρέδωσε στους στρατιώτες, οι οποίοι φέρονται να τους πήραν τα χρήματα που είχαν πάνω τους με τη χρήση βίας.

«Οι στρατιώτες με πήγαν σε ένα δωμάτιο και μου έδεσαν τα μάτια. Μετά μου έκαψαν το χέρι με τσιγάρο και στη συνέχεια με κλώτσησαν στο πόδι» είπε. «Μας πήγαν σε έναν ποταμό, μας έβαλαν σε μια βάρκα και μας χτυπούσαν με ξύλα στο κεφάλι» συμπληρώνει ο Muhammad Nainiya από το Μαρόκο και προσθέτει ότι τους ανάγκασαν να περπατήσουν μέχρι την Τουρκία. Το δημοσίευμα καταλήγει πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμα απαντήσει στις καταγγελίες.

loading...