«Έφαγε» φάπες σε Live μετάδοση Ερντογανικός δημοσιογράφος – «Τσακιστείτε φύγετε από τις ΗΠΑ» Οργή σε συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον

Εξοργισμένοι ήταν χθες οι Κούρδοι έξω από τον Λ. Οίκο. Ο Ν. Τραμπ και η κλειστή ομάδα του τα έδωσα όλα στην Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως προδίδουν και τους Αρμένιους.

Η οργή ήταν τόσο μεγάλη, που κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του τουρκικού TRT Haber, Κούρδοι διαδηλωτές διέκοψαν τον Ερντογανικό δημοσιογράφο, ρίχνοντάς του άγριο ξύλο.

“Φύγετε από την Αμερική, ο Ερντογάν είναι υπεύθυνος για γενοκτονία”, φώναξε ο άνδρας που έσπρωξε τον Τούρκο δημοσιογράφο του κρατικού TRT, την ώρα που ήταν σε ζωντανή σύνδεση από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται ο Ερντογάν. Παντού το τουρκικό καθεστώς και ότι το εκπροσωπεί είναι ανεπιθύμητο.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, προτάσσοντας την παλιά “φιλία” τους και πλέκοντας το εγκώμιο της σχέσης τους, καθώς οι δύο ηγέτες ξεκινούσαν τη συνάντησή τους με στόχο να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, από την πολιτική στο συριακό μέχρι την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα.

Τόνισε ότι η Άγκυρα είναι ένας «μεγάλος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί βρίσκεται κοντά στο στόχο να αυξήσει τη συμβολή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στο 2% του ΑΕΠ της.

Ωστόσο, σχολιάζοντας την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, πρόσθεσε ότι δημιουργεί μια «πολύ σοβαρή πρόκληση» για τις ΗΠΑ. Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να επιλύσουν την κατάσταση.

Για την οικονομική συνεργασία τους, είπε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν «τεράστιες δυνατότητες». Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της Συρίας, σχολίασε ότι η εκεχειρία, αν και «περίπλοκη», κρατάει και ευχαρίστησε την Τουρκία για τις προσπάθειές της.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του χαρακτήρισε «πολύ ειλικρινείς» τις συζητήσεις που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του. Όπως είπε, του δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Patriot, στη σωστή τιμή.

Δείτε βίντεο:

loading...