JD1: Τεράστιος αστεροειδής πλησιάζει τη Γη

Ένας κολοσσιαίος αστεροειδής πλησιάζει στη Γη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με ταχύτητα που ξεπερνά τα 42.900 χλμ/ώρα.

Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής JD1 έχει σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) μέγεθος που κυμαίνεται μεταξύ 200 και 450 μέτρων, ξεπερνώντας σε ύψος ακόμη και το κτίριο Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, το τεράστιο ουράνιο σώμα θα περάσει με ασφάλεια από τον πλανήτη μας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με την πλησιέστερη απόστασή του στη Γη να φτάνει τις 0,003312 αστρονομικές μονάδες.(Μία αστρονομική μονάδα καλείται η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αστεροειδής JD1 πρωτοεντοπίστηκε από τους αστρονόμους να διασχίζει το Ηλιακό Σύστημα πριν από 4 χρόνια, το Μάιο του 2015.

Κι έχει χαρακτηριστεί από τους αστρονόμους του προγράμματος εντοπισμού και παρακολούθησης αστεροειδών της NASA ως πιθανώς καταστροφικός αστεροειδής, μιας και κάποια στιγμή υπάρχει περίπτωση η τροχιά του να επηρεαστεί από άλλα ουράνια σώματα και κάποτε να διασταυρωθεί με την τροχιά της Γης.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, η πιθανή σύγκρουση που ίσως επακολουθήσει θα έχει ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες, εξαφανίζοντας από το πρόσωπο της Γης ολόκληρες μεγαλουπόλεις .

loading...