Ξεσηκώνονται οι Έλληνες: Πανθρακική συγκέντρωση στους Κήπους για το μεταναστευτικό – Οκτώ στρατόπεδα μετατρέπονται σε hot-spot!

Μια ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματίσουν στο τελωνείο των Κήπων οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται για το μεταναστευτικό.

Η δράση, όπως αναφέρει το inkomotini και άλλες τοπικές ιστοσελίδες θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Συναντιόμαστε οι Θρακιώτες στο τελωνείο Κήπων του Έβρου για να καλέσουμε την Κυβέρνηση να πράξει το κυριότερο καθήκον της: να στεγανοποιήσει τα σύνορα, παρέχοντας έτσι στοιχειώδη ασφάλεια στην ακριτική περιοχή μας. Μια ανθρώπινη αλυσίδα θα ζητήσει το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη που κατήντησε ζητούμενο στις μέρες μας».

Από την Κομοτηνή θα υπάρχει και λεωφορείο για τη μετακίνηση των ενδιαφερομένων, με ελάχιστο κόμιστρο 2 ευρώ – Τηλ. επικοινωνίας: 6936729995.
Όπως αναφέρεται επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή διαρκώς εμπλουτίζεται, και οι σχετικώς ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 6974810573.»

Eπίσης η ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» που συμμετέχουν δυναμικά σε πατριωτικές εκδηλώσεις όπως και αυτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην δράση.

KAI AΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 6:30 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 36 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 7 από την Χίο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 8:05 στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το «Βlue Star 2″ μεταφέροντας 18 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 51 από τη Λέρο.

Eν τω μεταξύ, σημαντικές ανακατανομές στην χωροθέτηση των προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόλυτα διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, οι νέες «φουρνιές» των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που εξακολουθούν να έρχονται από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου στην Ελλάδα, αλλά και αρκετοί από τους υφιστάμενους που βρίσκονται σε κλειστές δομές της Λέσβου και άλλων μεγάλων νησιών, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Στον αντίποδα θεωρείται ότι η Ήπειρος και η Κεντρική Μακεδονία έχουν σηκώσει ήδη μεγάλο βάρος οπότε δεν θα δεχθούν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, νέους εισερχόμενους. Στόχος είναι οι μεταφερόμενοι πρόσφυγες να κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ξεπερνάνε σε ποσοστό το 1% του τοπικού πληθυσμού κάθε περιφέρειας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη καθώς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα περιοδεύσει στον νομό Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, κατόπιν το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί ιδιωτικώς στο Λονδίνο προκειμένου να δει την κόρη του Σοφία που ζει και εργάζεται στην βρετανική πρωτεύουσα και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει ευρεία σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το προσεχές διάστημα, λόγω του χειμώνα, αναμένεται να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφού η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν προσφέρεται για εισδοχές με βάρκες στη χώρα μας. Αυτό βέβαια από μόνο του μόνο λύση δεν θεωρείται, κάτι που το γνωρίζουν καλά και στην κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αναζητεί δραστικούς τρόπους αντιμετώπισης του μείζονος εθνικού (έτσι όπως έχει εξελιχθεί) θέματος, το πολύ μέχρι και την άνοιξη που θα βελτιωθούν και πάλι οι καιρικές συνθήκες και άρα θα αυξηθούν εκ νέου οι μεταναστευτικές ροές.

Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου όσο γίνεται περισσότερο και θα αυξηθεί η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων πάντα σε αγαστή συνεργασία πάντα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (τη γνωστή Frontex). Παράλληλα η φιλοδοξία είναι να αυξηθούν οι επιστροφές και να πολλαπλασιαστούν οι κλειστές δομές εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα μας.

Τα στρατόπεδα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες
Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον οκτώ στρατόπεδα ανά την Ελλάδα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές με το πρόκριμα να δίνεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης, στο 547 Τάγμα Πεζικού του Ρεθύμνου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων του Μεσολογγίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας ή εναλλακτικά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου της Λαμίας, στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού της Καλαμάτας και στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ της Τρίπολης.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά αντιδρούν έντονα οι τοπικές κοινωνίες στις περισσότερες περιοχές κάτι που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση αντιλαμβανόμενοι και το πολιτικό κόστος των κινήσεών της.

loading...