Άρθρο βόμβα! «Hλεκτροσόκ» στην Τουρκία: «Μυστική συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Συρία» – Πως βγαίνει «νοκ-άουτ» η Άγκυρα

Μονομερή ενέργεια της Τουρκίας στην Συρία «μυρίζει» άρθρο Τούρκου μεγαλο-δημοσιογράφου, ο οποίος μιλά ουσιαστικά για μοίρασμα των υδρογονανθράκων στην Συρία ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ρώσους και την Τουρκία να μένει στα «κρύα του λουτρού». 

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, φέρεται να υπάρχει μια μυστική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη Συρία, η οποία θέτει εκτός την Τουρκία και αυτό έχει εξοργίσει τον Ερντογάν για αυτό και απείλησε με δεύτερη εισβολή χθες την Μόσχα.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «ένα νέο τουρκικό σχέδιο είναι απαραίτητο εναντίον αυτού του σχεδίου που είναι ένα κοινό πλάνο για την εκμετάλλευση των συριακών πετρελαιοπηγών από Ρώσους και Αμερικανούς.

Ακόμη χειρότερα, σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, για τις πρώτες κοινές περιπολίες, ο τουρκικός στρατός δεν ήταν αυτό που εμφανίζουν πολλά ξένα ΜΜΕ.

Έγραψα ότι υπήρξε μια μυστική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία, η οποία αναφέρει ότι  αν κάποιος αποχωρεί από μια περιοχή, τότε ο άλλος θα την καταλαμβάνει αυτόματα. Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σ.Λαβρώφ προσπαθώντας να αρνηθεί κάθε τέτοια εξέλιξη στον τομέα αυτό, απλά μου το επιβεβαιώνει, ειδικά με τις σημερινές  δηλώσεις του. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν μια κοινή ατζέντα στη Συρία.

Τι είχε πει ο Πούτιν;

Συμμαχία με δύο πλευρές:

1) Άσαντ.

2) Κούρδοι με άξονα το YPG

Θα ήθελα να μοιραστώ ένα περιστατικό από την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στη σύνοδο κορυφής των G-20 στην Αττάλεια.

Ο πρόεδρος Ερντογάν ενημερώνει τον Πούτιν για τη διεξαγωγή της τουρκικής επιχείρησης στην Jarablus στον χάρτη.

Μιλάμε για την σύνοδο κορυφής των ηγετών των G-20 που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2015.

Ο Feridun Sinirlioğlu, τότε υπουργός Εξωτερικών, ο Ali Rıza Alaboyun, τότε υπουργός ενέργειας και ο επικεφαλής της MIT Hakan Fidan, παρευρίσκονταν στη συνάντηση.

Ο Ερντογάν ζητά στήριξη από τον Πούτιν, στον οποίο δίδει πληροφορίες για την τουρκική επιχείρηση στην Jarabus, και ο Πούτιν του δηλώνει: “αντιδρούμε μπροστά στις κάμερες, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε την τουρκική επιχείρηση».

Τι έδειξε στο χάρτη;

Υπάρχει ένα θέμα  εκεί. “Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να δώσουν την πόλη Jarablus στους Κούρδους”, λέει ο Πούτιν στον Ερντογάν.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι Τζιχαντιστές της Daesh έχουν αποχωρήσει από τα ανατολικά του Ευφράτη αφήνοντας τα πάντα στο YPG και στον αμερικανικό έλεγχο.

Ήταν κατανοητό ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κράτος του ΡΚΚ κατά μήκος των συνόρων μας (Τουρκία) από το Ιράκ έως την Μεσόγειο με την παράδοση της Jarablus στο YPG.

Όλες οι προετοιμασίες για τη μαζική τουρκική επιχείρηση για την πόλη αυτή, ολοκληρώθηκαν για να ακυρώσουν το σχέδιο αυτό.

Ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών, Paul Selva, έφτασε στην Άγκυρα για να την αποτρέψει, ενώ η τουρκική επιχείρηση  θα ξεκινούσε μέσα σε 48 ώρες.

Τότε τι συνέβη; Ήταν 24 Νοεμβρίου 2015. Το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Μια μεγάλη κρίση ξέσπασε με τη Ρωσία. Έτσι η μεγάλη επιχείρηση για την Jarablus έμεινε στο ράφι. Μέχρι τις 24 Αυγούστου 2016, όταν άρχισε η τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, δεν μπορούσε ο τουρκικός στρατός να αναλάβει  καμία δράση. Από την πρώτη μέρα, σκέφτηκα ότι ήταν μια παγίδα (των ΗΠΑ εννοεί) στον Ερντογάν και τον Πούτιν, η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «κάποιοι εδώ ήθελαν να δημιουργήσουν μια κατάσταση τρόμου, αλλά εμείς τους χαλάσαμε τα σχέδια «, συνεχίζει ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί.

Ένας άλλος Τούρκος δημοσιογράφος, ο Şebnem Bursalı ανέφερε για όλα αυτά: «μην σκέπτεστε την Αμερική ως κράτος. Σκεφτείτε τη ως μια μεγάλη εταιρεία. Κάνει αυτό που απαιτείται για να κερδίζει οικονομικά πρωτίστως«.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. Τώρα, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ΡΚΚ, αγωνίστηκε εναντίον του DAESH». Έτσι με την σημαία του YPG να εμπορεύεται, ο Mazlum Kobani (ηγέτης των Σύρων Κούρδων) προσπαθεί να μετατραπεί σε έναν ισχυρό  πολιτικό ηγέτη στην Συρία.

«Ενάντια σε αυτό το σχέδιο, που είναι κοινή παραγωγή των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ένα νέο τουρκικό σχέδιο είναι απαραίτητο«, καταλήγει ο Τούρκος δημοσιογράφος,  επιβεβαιώνοντας την διαχρονική ρύση ότι “οι λύκοι πάντα τα βρίσκουν μεταξύ τους αφήνοντας τους υπόλοιπους απ’ έξω.

πηγη

loading...