Τ. Θεοδωρικάκος για το μεταναστευτικό: ««Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος»

Από τις αρχές του 2020 θα είναι σε θέση οι δήμοι να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως εξήγησε αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ. Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι για τυχόν αποκλίσεις των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα.

Για το μεταναστευτικό, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά με την αναλογική κατά το μέτρο του δυνατού κατανομή των προσφύγων στην ενδοχώρα. «Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος, γιατί όλοι μαζί πονάμε για αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και στη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί και πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά», τόνισε.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει το μήνυμα, ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας. Η κατάσταση είναι ως εδώ και μη παρέκει, η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα όσα πρέπει για να λειτουργήσει ως ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες», προσέθεσε.

Είπε, ακόμα, ότι γίνεται επεξεργασία προγράμματος στήριξης των νησιών, ώστε μαζί με τη μείωση του αριθμού των μεταναστών, «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια με έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, στήριξη κοινωνικών αθλητικών και διοικητικών υποδομών, έργα οδοποιίας και έκτακτη ενίσχυση των Δήμων της Λέσβου και της Σάμου».

(φώτο: Eurokinissi)

loading...