Παυλόπουλος: «Αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι»

Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τα πολιτικά σενάρια ενόψει της Προεδρικής εκλογής, που θα διεξαχθεί τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, ο νυν Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος έχει αντιληφθεί ότι δεν βρίσκεται στο πλάνο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο ΠτΔ έχει αρχίσει να κάνει έναν πρώτο απολογισμό, υποστηρίζοντας ότι «φεύγω με τη ψηλά το κεφάλι».

Πρόκειται για μια φράση που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο και μια έμμεση απάντηση προς όσους κατηγορούν τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα ότι σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε ως ασπίδα του Τσίπρα.

«Έκανα αυτό που επιτάσσει ο ρόλος μου, έχοντας πάντα κατά νου το συμφέρον της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, που είναι αλήθεια ότι εσχάτως δεν κρύβει τη στεναχώρια του για το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα βέλη που δέχεται προέρχονται από τον δικό του ιδεολογικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση -σημειώνει η εφημερίδα-, ο Πρόεδρος φαίνεται ότι έχει πλέον καταλάβει ότι δεν βρίσκεται στις επιλογές του πρωθυπουργού. Μάλιστα, αποκρούει και διάφορες προτάσεις που του προτείνουν να παίξει μεσολαβητικό ρόλο προς το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν υπάρχει λόγος», αναφέρει, κλείνοντας κάθε τέτοια συζήτηση. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξακολουθεί να βλέπει καθημερινά αρκετό κόσμο, επιδιώκοντας, όπως υποστηρίζει, την αμεσότητα, που τον διέκρινε από την πρώτη ημέρα που αποφάσισε να εισέλθει στην πολιτική.

Ο Κώστας Καραμανλής
Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των επίσημων συναντήσεων συνομιλεί τακτικά και με πρόσωπα με τα οποία διαχρονικά διατηρούσε εξαιρετική διαπροσωπική σχέση.

Στους καθημερινούς συνομιλητές του Προέδρου διακρίνει κανείς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Μιλάνε σχεδόν κάθε βράδυ», αναφέρει στα «Παραπολιτικά» πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει τη σχέση των δύο ανδρών.

«Πρόκειται για μια συνήθεια που κρατά από τα χρόνια που ο Προκόπης ήταν στον στενό κύκλο των συνεργατών του τότε προέδρου της ΝΔ», επισημαίνει ο ίδιος άνθρωπος.

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, ιδιαίτερα στενή σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατηρεί τόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, όσο η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο Παυλόπουλος είναι φίλος μου, δεν μπορώ να το αποσυνδέσω αυτό», είχε δηλώσει προσφάτως η κυρία Μπακογιάννη, ερωτηθείσα σχετικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ίδια «ψηφίζει την επανεκλογή του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο κ. Κακλαμάνης: «Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο, κατά την άποψή μου πιο προοδευτικό από αυτούς που υπονοούν». Και πρόσθεσε πως «με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού Προέδρου, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα επανεκλεείμε μεγάλη πλειοψηφία», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά οτυ στην ηγεσία της ΝΔ για στήριξη του Πρ. Παυλόπουλου.

loading...