Νίκος Μιχαλολιάκος: Δηλώνω αθώος, πολιτική σκευωρία οι κατηγορίες

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βρίσκεται για πρώτη φορά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να μιλήσει για το ρόλο του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με την άφιξη του Νίκου Μιχαλολιάκου οι υποστηρικτές του σηκώθηκαν όρθιοι ενώ την ίδια ώρα οι συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα σήκωσαν μικρά πλακάτ με τον αριθμό 6, για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του.

Ξεκινώντας την απολογία του ο γενικός γραμματέας του κόμματος ανέφερε: «Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία να ορίζεται από εκάστοτε Κυβέρνηση. Για πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία Ελλάδος κάθεται στο εδώλιο ένας αρχηγός για πράξη ενός οπαδού κόμματος.

Και συμπληρώνοντας ανέφερε: «Δεν κατηγορήθηκε κανένα κόμμα για πράξεις βέβαια καταδικαστέες. Στη συμφωνία της Βάρκιζας δεν θεωρήθηκαν οι επικεφαλής ηθικοί αυτουργοί. Για Ποια εγκληματική οργάνωση μιλάτε; Ήμασταν γνωστοί στο Πανελλήνιο 25 χρόνια… Με παρουσία στις τηλεοράσεις. Με ποια λογική οι βουλευτές που τους επέλεξε ο ελληνικός λαός είναι διευθυντές εγκληματικής οργανώσεως;».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό ότι πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος ατόμων. Πώς ένας που έφτιαχνε τυρόπιτες στο Περιστέρι είναι διευθυντές με αυτόν που έβοσκε πρόβατα; Εγκληματική οργάνωση δεν υπήρχε».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σχολίασε επίσης ότι: «Είμαι εδώ να υπερασπιστώ ένα ολόκληρο κόσμο. Εκατοντάδες χιλιάδες. Με μία βρώμικη προπαγάνδα με πολιτική στόχευση φτάσαμε εδώ».

Για τη σύλληψή του ανέφερε ότι «Ήρθαν μασκοφόροι λες και πήγαν να συλλάβουν Μπιν Λάντεν. Ξέραμε ότι ετοιμάζεται αυτή η ιστορία».

loading...