«Ζωντανές κηδείες»: Οι Κορεάτες μπαίνουν στα φέρετρα και ζουν τον θάνατό τους

Περισσότεροι από 25 χιλ. άνθρωποι έχουν λάβει μέρος στις μαζικές «ζωντανές κηδείες» στη Νότια Κορέα, από το 2012 που το θεραπευτικό κέντρο Hyowon Healing Center άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και προσφέρει υπηρεσίες εξομοίωσης της τελευταίας «κατοικίας».

«Μόλις αποκτήσεις συναίσθηση του θανάτου και τον βιώσεις, αποκτάς μια καινούρια στάση ζωής», λέει ο 75χρονος Τσο Γιάε-Χε, που πρόσφατα έλαβε μέρος σε μια «ζωντανή κηδεία», στο πλαίσιο του ενός προγράμματος «καλού θανάτου» που διεξάγεται από το συγκεκριμένο θεραπευτικό κέντρο, όπως σχετικά αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Δεκάδες πήραν μέρος στο εβέντ, από εφήβους μέχρι συνταξιούχους. Φόρεσαν τα παραδοσιακά σάβανά τους, τράβηξαν τις φωτογραφίες για το μνήμα τους, έγραψαν τις διαθήκες τους και ξάπλωσαν σ’ ένα κλειστό φέρετρο για περίπου 10 λεπτά.

«Όταν ήμουν στην κάσα, διερωτήθηκα ποιο το νόημα της ζωής», ανέφερε ο 28χρονος Τσόι Ζιν-Κίου, τονίζοντας πως η παραμονή του στο κλειστό φέρετρο τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι πολύ συχνά αντιμετώπιζε τους άλλους ως ανταγωνιστές. Τώρα αποφάσισε ότι δεν θα παραμείνει υπάλληλος κανενός και σκοπεύει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

«Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις και να προετοιμαστείς για το θάνατο, ακόμη και σε πολύ νεαρή ηλικία», λέει ο καθηγητής Γου Όιν-Σιλ, γιατρός στο ιατρικό κέντρο Asan Medical Center.

loading...