Πώς γίνεται μια χρεοκοπημένη και διαλυμένη ΜΚΟ, να επεμβαίνει σε μια χώρα; Τι συμβαίνει ρε παιδιά στην Ελλάδα;

Διαβάζω πολύ συχνά, για κάτι επεμβάσεις μιας ΜΚΟ με την επωνυμία “Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι”, όπου, κάθε φορά που οι κάτοικοι μιας περιοχής αντιταχθούν στην μεταφορά λαθρο&μεταναστών στα μέρη τους, αυτός ο Οργανισμός επεμβαίνει άμεσα.

Και ρωτάω:
Ποιά είναι αυτή η ΜΚΟ “Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” και ποιοί οι … (δήθεν) Έλληνες που το απαρτίζουν, ποιός τους διόρισε, ποιός τους πληρώνει και πόσα;

Διαβάζω λοιπόν στι wikipedia το εξής:
«Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1993 και δηλωμένος σκοπός της είναι “να παρακολουθεί, να δημοσιοποιεί, να ασκεί πίεση και να παρεμβαίνει για θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και διακρίσεων στην Ελλάδα, και, περιστασιακά, στα Βαλκάνια”. Επίσης, παρακολουθεί συντονισμένα τα ελληνικά και βαλκανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσον αφορά ρατσιστικά, μισαλλόδοξα ή εθνικιστικά στερεότυπα μίσους. Το έργο της περιλαμβάνει, σε συνεργασία με άλλες ΜΚΟ, τη δημοσίευση δελτίων τύπου, αναλυτικών ετήσιων εκθέσεων, εναλλακτικών εκθέσεων προς τις Επιτροπές Εμπειρογνώμων για τις Συμβάσεις του ΟΗΕ, όπως επίσης εξειδικευμένες εκθέσεις αναφορικά με εθνοτικές ή εθνικές, εθνογλωσσικές, θρησκευτικές και μεταναστευτικές κοινότητες που υφίστανται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, συντομογραφικά ΕΠΣΕ, αποτελεί ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ). Πρόκειται για το ελληνικό τμήμα τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (International Helsinki Federation for Human Rights), η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη και τη δημοσιοποίηση των αρχών της τελικής πράξης της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που υπογράφτηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο του 1975, γνωστές και ως “Συμφωνίες του Ελσίνκι” ».
Αλλά…. διαβάζω και αυτό:
«Η Διεθνής Ομοσπονδία Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε την 27η Νοεμβρίου του 2007. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1.2 εκατομμυρίου ευρώ.»

Λοιπόν; Πώς γίνεται μια χρεοκοπημένη και διαλυμένη ΜΚΟ, να επεμβαίνει σε μια χώρα; Τι συμβαίνει ρε παιδιά στην Ελλάδα;
Ψαχτείτε κι εσείς λίγο και ας μας διαφωτίσει κάποιος τι γίνεται…

Nick Rammos

loading...