Η απίθανη ιστορία του στρατιώτη Ρέι: Νάρκη του τίναξε πόδια και γεννητικά όργανα στο Αφγανιστάν – Υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή επέμβαση – Βίντεο

Ο Αμερικανός στρατιώτης Ρέι πάτησε μια νάρκη ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν το 2010. Από την έκρηξη έχασε τα πόδια του, το κατώτερο τοίχωμα της κοιλιάς του και τα γεννητικά του όργανα.

«Ήταν από εκείνους τους τραυματισμούς που σε αγχώνουν τόσο πολύ, που λες “Γιατί να συνεχίσω να ζω”, λέει ο στρατιώτης με το ψευδώνυμο Ρέι, που παραδέχεται ότι κάποτε σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, αλλά το μετάνιωσε. Ένιωσε ευγνώμων, τελικά, που δεν πέθανε στο Αφγανιστάν.

Ο Ρέι έκτοτε έμαθε να σηκώνεται όρθιος και να περπατά χάρη στα προσθετικά του πόδια. Το 2013 στάθηκε το ορόσημο της νέας του ζωής. Οι γιατροί του είπαν πως ήταν ο ιδανικός ασθενής για να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή επέμβαση, που δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά.

Περίμενε 5 χρόνια για να βρεθεί συμβατός δότης
Χρειάστηκε να περιμένει ακόμη 5 χρόνια για να βρεθεί ο κατάλληλος δότης. Και, τελικά, το 2018, μια ομάδα 25 γιατρών στο Πανεπιστήμιο John Hopkins πραγματοποίησε μια πολύ πολύπλοκη επέμβαση που δεν είχε ξαναγίνει. Μετά από χειρουργείο 14 ωρών έκαναν στον στρατιώτη Ρέι την πρώτη πλήρη μεταμόσχευση πέους.

Οι γιατροί είχαν βρει μια νέα τεχνική για να συνδέσουν τα αιμοφόρα αγγεία του Ρέι με εκείνα στο μόσχευμα με τα γεννητικά όργανα του δότη. Το αίμα κυκλοφορούσε κανονικά, μιας και αγγεία και νεύρα λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα συνδέθηκαν με πλήρη επιτυχία.

Σήμερα, νιώθει ξανά «ολόκληρος»
Σήμερα, ο 30χρονος Ρέι, 1,5 χρόνο μετά την επέμβαση, αισθάνεται ξανά ολόκληρος. Μπορεί να ουρήσει και πάλι όρθιος κι έχει κανονική στύση κι οργασμό. Ξεκίνησε ξανά το κολέγιο και είναι γεμάτος αισιοδοξία για τη ζωή.

Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να παράξει σπέρμα, μιας και οι όρχεις του δότη δεν του μεταμοσχεύτηκαν. Καθώς σπέρμα που θα έχει παραχθεί από μεταμοσχευμένους αναπαραγωγικούς αδένες θα συνδέονταν γενετικά με το δότη.

Αξίζει να σημειώσυομε ότι τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου του John Hopkins για την 1η πλήρη μεταμόσχευση πέους δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine.

Δείτε τo βίντεο:

loading...