«Κότες τρικολόρε» Γαλλία και Ιταλία: Την κοπανάνε από την κυπριακή ΑΟΖ κυνηγημένοι από τον τουρκικό Στόλο

«Κότες τρικολόρε» αποδεικνύονται Γαλλία και Ιταλία στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς μετά τις τουρκικές απειλές για το Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, η η ιταλογαλλική κοινοπραξία εξορύξεων ENI-TOTAL, δύο μήνες πριν από την επανέναρξη των γεωτρητικών δραστηριοτήτων, καθώς, μετά τον CEO της ιταλικής ENI Κλάουντιο Ντεσκάλτσι και η γαλλική ΤΟΤΑL κάνει πίσω και ο πολέμαρχος Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν δεν θα στείλει όχι φρεγάτες, ούτε ψαροκάικο!

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Αγκυρα είχε στείλει μήνυμα προς την Κύπρο, αλλά και τις εταιρείες TOTAL και ENI ότι δεν θα επιτρέψει έρευνες ή εξορύξεις στο οικόπεδο 7.

«Οπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως και μοιραστεί με τη διεθνή κοινότητα, μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών», είχε αναφέρει τότε σε σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ.

«Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην γαλλική ΤΟΤΑL και την ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν κυπριακής ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα τω Τουρκοκυπρίων. Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας», ανεφέρε η ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ «συμβούλευε» δε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην προβούν σε καμία δραστηριότητα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας «εμπιστευόμενες άκυρες άδειες» που εκδίδονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η Ελλάδα, η οποία τώρα θα είχε έξι φρεγάτες FREMM, βάσει της απόφασης του ΚΥΣΕΑ του Νοεμβρίου του 2008 και σαράντα νέα μαχητικά αεροσκάφη 4ης γενιάς και «δεν θα κουνιόταν φύλλο» στην Ανατολική Μεσόγειο προστατεύοντας τα κοιτάσματα των 3 τρισ. δολ. (τόσο τα υπολογίζει επίσημο έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών), απλά κοιτά, κατεστραμμένη, ανήμπορη και προδομένη από τους ίδιους τους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες της…

loading...