Ο Ζάεφ ξεφτιλίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Θα προωθήσουμε στο εσωτερικό & εξωτερικό τη “μακεδονική” γλώσσα» Οι Σκοπιανοί «έθαψαν» οριστικά τις «Πρέσπες»

Οι Σκοπιανοί έχουν «θάψει» οριστικά την επαίσχυντη Συμφωνία των πρεσπών, καθώς συνεχίζουν να ομιλούν για «μακεδονική γλώσσα», με την ελληνική κυβέρνηση να διατηρεί πλήρη αφωνία και σε περιπτώσεις να υπεραμύνεται της ολοκληρωτικά ελαττωματικής συμφωνίας.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μίλησε σήμερα στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Η μακεδονική γλώσσα- πηγή φιλολογικής και πολιτιστικής έρευνας».

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο η κυβέρνηση ΝΔ με την απραγεία της και την ανοχή στις καθημερινές προκλήσεις σκοπιανών – εθνικιστών και μη – αναγνωρίζει πλήρως τη Συμφωνία και γίνεται συνένοχος στο εθνικό έγκλημα παράδοσης ουσιαστικά της Μακεδονίας μας.

Στη σημερινή του ομιλία, ο πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευσή της κυβέρνησής του να συνεργασθεί με τους καθηγητές για την προστασία και την προώθηση της μακεδονικής γλώσσας και τους κάλεσε να συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση της γλώσσας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αγκαλιάσουμε τη γλώσσα μας, διότι είναι δική μας, όπως ο πατέρας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του αναφέροντας ότι το όραμα του Κρίστε Πέτκοφ Μισίρκοφ*, εκπληρώνεται σήμερα.

«Με την παρουσία μου εδώ ως πρωθυπουργός, στέλνω το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αυτή δεσμεύεται να προστατεύσει, να επιβεβαιώσει, να υποστηρίξει τη χρήση της αρχικής μας μακεδονικής γλώσσας και να την υποστηρίξει και θα υποστηρίξει, επίσης, κάθε ειλικρινή πρωτοβουλία που προάγει την προώθηση της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας», είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτελεί κοινή αποστολή τόσο του ειδικευμένου, όσο του κοινωνικού και του πολιτικού κοινού.

Επεσήμανε, ότι αρχίζει σήμερα δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη χρήση της μακεδονικής γλώσσας, καθώς προβλέπεται η απασχόληση καθηγητών για την ολοκληρωμένη, σωστή χρήση της μακεδονικής γλώσσας σε όλα τα κρατικά και δημόσιο ιδρύματα της χώρας, σε όλες τις οντότητες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας, αλλά και μια πιο ενεργή συμμετοχή της μακεδονικής γλώσσας στο εξωτερικό.

loading...