Λοβέρδος: Θα μπλέξουν όσοι επέλεξαν τον ρόλο του υπερασπιστή μιας παραδικαστικής σκευωρίας

Μια ιστορία πολιτικό-οικονομικής σκευωρίας χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», μετά το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτει ότι δύο από τις τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν τα πολιτικά πρόσωπα είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ.

«Νομικά ό,τι λένε αυτοί οι άνθρωποι με τις κουκούλες είναι άκυρο. Έπρεπε να φτάσουμε στον Οκτώβριο για να το ομολογήσουν οι ίδιοι οι εισαγγελείς που είχαν παρανόμως δεχτεί την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σε ανθρώπους που είχαν προσδοκία οικονομικού οφέλους, κάτι που το άρθρο 47β του καινούριου κώδικα ποινικής δικονομίας και το άρθρο 45 β του παλιού κώδικα ποινικής δικονομίας απαγόρευε. Συνεπώς είναι τόσο πολύ σαφή τα πράγματα που σας υπόσχομαι ότι όταν ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή θα τρίβετε τα μάτια σας» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Όσοι έχουν επιλέξει τον ρόλο του υπερασπιστή μιας παραδικαστικής σκευωρίας θα μπλέξουν και πολιτικά και ηθικά» τόνισε ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

loading...