ΚΕΕΡΦΑ- Απελάστε τον Μηστοτάκη και τον Βελόπουλο, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων, λίγες μέρες μετά τις μεγαλειώδεις πορείες της επετείου του Πολυτεχνείου που έβγαλαν στο δρόμο την αγανάκτηση και την οργή της πλειοψηφίας του κόσμου για τις επιθέσεις σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Από την μια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας σε ένα κρεσέντο ρατσιστικής παράκρουσης εξαγγέλλει την κατασκευή πολυέξοδων σχεδίων ίδρυσης φυλακών-στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου στα νησιά, για την κράτηση 20.000 προσφύγων στην Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, τη Λέρο και τη Κω.

Από την άλλη, ο Χρυσοχοίδης προχωράει σε τελεσίγραφο 15 ημερών για την εθελούσια εκκένωση των καταλήψεων στέγης προσφύγων!

Στο πανικό της τόσο γρήγορης απομόνωσης και απονομιμοποίησης της κυβέρνησης της ΝΔ, παίζουν ξεδιάντροπα το χαρτί του ρατσισμού, συνεργάζονται με το Βελόπουλο, για να ανοίξουν φυλακές-στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά! Στόχος η φυλα΄κιση 20.000 προσφύγων και οι μαζικές απελάσεις.

Ανακοίνωσαν την άμεση εμπλοκή του στρατού στη φύλαξη των συνόρων για την αποτροπή της εισόδου των προσφύγων. Η αποτροπή με το βούλιαγμα των βαρκών των προσφύγων θα γίνει “νόμιμη αποστολή” του στρατού. Εκεί οδηγεί το δόγμα της “αποτροπής της εισβολής των λαθρομεταναστών” που υιοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσχωρώντας στην ακροδεξιά ατζέντα.

Θέλουν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε θάλασσα πνιγμών των προσφύγων και στρατοπέδων συγκέντρωσης στα πρότυπα του αυστραλιανού μοντέλου” των κρατήσεων στα απομονωμένα νησιά Ναούρου. Εκεί δεκάδες πρόσφυγες αυτοκτονούν περιμένοντας στην απόγνωση για χρόνια.

Την ίδια ώρα που δεν γίνονται προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία και απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι στους Δήμους, προσλαμβάνονται συνοριοφύλακες!

Είναι απύθμενη η υποκρισία της κυβέρνησης του ρατσισμού όταν δίνει τη στήριξη της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που προκαλούν την προσφυγιά. Είναι οι ίδιοι που προχωράνε σε σπατάλες δισεκατομμυρίων για την αγορά φρεγατών ώστε να επεμβαίνουν στην Μ.Ανατολή ενώ χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των μεταναστών και κόβουν μισθούς και συντάξεις, ρημάζουν την δημόσια παιδεία και υγεία.

Είναι ώρα να κλείσουμε το δρόμο στις ρατσιστικές πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες και την ακροδεξιά. Οι προκλήσεις των δεξιών Δημάρχων χρειάζεται να πάρουν απάντηση από το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν όταν η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες συμβασιούχους των Δήμων ρημάζοντας τις υπηρεσίες για τον φτωχόκοσμο αλλά φοράνε πρόθυμα την πανοπλία του σταυροφόρου κατά των προσφύγων

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για τους κατατρεγμένους των πολέμων. Είναι ώρα να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να δώσουμε μαζί την μάχη για να τσακίσουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.

Οργανώνουμε άπω τώρα τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη 2020 αλλά και πόλη την πόλη, νησί το νησί την αντίσταση

loading...