Τρόμος στα φανάρια στην Ρεντίνα: Αλλοδαποί στήνουν «καρτέρι» στους οδηγούς – ΕΛ.ΑΣ: «Δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε»

Η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα με την εισροή χιλιάδων αλλοδαπών από τα διάτρητα σύνορα, έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο με αποτέλεσμα πλέον οι πολίτες να φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους.

Τα περιστατικά είναι πληθαίνουν και αγγίζουν τον «πυρήνα» της καθημερινότητας.

Στην Ρεντίνα οδηγοί καταγγέλλουν ότι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον τους στα φανάρια δεκάδες αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες.

Τα περιστατικά έγιναν τις τελευταίες μέρες, το βράδυ λίγο μετά τις 8

Πρόκειται για αλλοδαπούς που περπατούν στην παλιά εθνική οδό και καλυμμένοι από το σκοτάδι μιας κι ο φωτισμός στον συγκεκριμένο κόμβο είναι ανεπαρκής , κινούνται με ταχύτητα κατά αυτοκινήτων που ακινητοποιούνται από τους φωτεινούς σηματοδότες.

Και στα δύο περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στο volvipost οι οδηγοί κατάφεραν να αναπτύξουν ταχύτητα και να φύγουν από το σημείο κι ως εκ τούτου δεν γνωρίζουν ούτε αυτοί ούτε κανείς τις ακριβείς προθέσεις των αλλοδαπών.

Το σίγουρο είναι ότι επιβάτες και οδηγοί τρόμαξαν και από τον μεγάλο αριθμό των αγνώστων αλλά και από το ερημικό σημείο που επέλεξαν να τους πλησιάσουν.

Εκατοντάδες αλλοδαποί διέρχονται καθημερινά από τη Ροδόπη με την Αστυνομία να αδυνατεί πλέον να τους ελέγξει τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού όσο και λόγω περιορισμένων οχημάτων σε αριθμό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως αναφέρει η «Φωνή της Ροδόπης»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Παναγιώτης Μαχαιρίδης, μιλώντας στο OPEN TV για το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού με μαχαίρι έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

«Μιλάμε για εκατοντάδες μετανάστες, δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, έχουμε μεγάλο πρόβλημα στη Ροδόπη. Είναι εκατοντάδες, είμαι πάνω στο περιπολικό, γνωρίζω τι γίνεται. Σε καθημερινή βάση μεταφέρουμε μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαχαιρίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι, μόλις πριν λίγο καιρό ο κ. Μαχαιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής είχε κρούσει πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας που είναι η ασφάλεια των πολιτών και ο περιορισμός της εγκληματικότητας».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη διαμορφωθείσα κατάσταση με ανακοινώσεις και επαφές με αρμόδιους φορείς ενώ πλέον επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνοντας αποφασισμένη να κινηθεί νομικά πλέον κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών της.

Η κυβέρνηση δείχνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα ανίκανη και ανήμπορη να διαχειριστεί την έξαρση του μεταναστευτικού με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των Αστυνομικών όσο και των πολιτών.

loading...