Καιρός: Έρχονται τις επόμενες ώρες βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Ο καιρός χαλάει και μας περιμένει με άγριες διαθέσεις. Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό των φαινομένων που θα πλήξουν την χώρα.

Ο καιρός θα αρχίσει να μας ταλαιπωρεί από το μεσημέρι της Κυριακής (3.11.2019). Η κακοκαιρία θα κρατήσει ως το πρωί της Τρίτης (5.11.2019) με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα (4.11.2019) θα είναι ισχυρές.

Σύμφωνα με το meteo.gr την Κυριακή (3.11.2019) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας (4.11.2019) τα φαινόμενα τα επεκταθούν στην Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Από το πρωί της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης (5.11.2019) θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, τα φαινόμενα στα δυτικά και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας 4/11, ενώ γα τον νομό Αττικής από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα, και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα (4.11.2019).

Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται η πορεία που θα ακολουθήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

loading...