Η Τουρκιά «γεμίζει» την Κύπρο μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες

Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας για αλλοίωση του πληθυσμού του ελληνικού χώρου επεκτείνεται και στην Κύπρο, όπου οι Τούρκοι στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες αλλοδαπούς.

Λόγω των προσφάτων αλλαγών στις μεταναστευτικές ροές, η Κύπρος φέρεται να δέχεται τέτοιο αριθμό παράνομων μεταναστών, ώστε να αναρριχάται στην πρώτη θέση των αποδεκτών ως προς των πληθυσμό τους σε όλη την Ε.Ε.

Οι παράνομοι μετανάστες που διαμένουν στην τουρκική ενδοχώρα μπορούν πολύ ευκολα να πάρουν μία πτήση για τα Κατεχόμενα, πριν πάρουν το δόμο διά θαλάσσης ή αέρος προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό μεταδίδει το σουηδικό SVT.

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Βέντικ και το σχετικό ρεπορτάζ του SVT, η Κύπρος μετετράπη στον πιο εύκολο τρόπο να προσεγγίσει κανείς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία πτήση προς τα κατεχόμενα «είναι σχεδόν σα μια εγχώρια πτήση από την Τουρκία», αναφέρει ο Βέντικ.

Η αγγλόφωνη κυπριακή εφημερίδα Cyprus Mail έγραψε πριν ένα μήνα, ότι, αν η μετανάστευση συνεχιστεί με τους σημερινούς της ρυθμούς, το μικρό για τα παγκόσμια δεδομένα νησί της Κύπρου θα έχει εντός των επομένων πέντε ετών 100.000 μετανάστες, τη στιγμή που ο πληθυσμός της εκτιμάται στις 870.000.

«Αντιλαμβάνεστε, τι σημαίνει αυτό για μία μικρή χώρα σαν την Κύπρο», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Βιώνουμε αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές μετακινήσεις που έχουν υπάρξει ποτέ. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ 250 έως 300 εκατομμύρια μετακινούνται ετησίως», προσέθεσε ο Υπουργός.

Ο Πετρίδης κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να βοηθήσουν την Κύπρο, παίρνοντας κάποιους από τους μετανάστες.

Την περασμένη εβδομάδα, 131 Σύροι μετανάστες έφτασαν διά θαλάσσης στην ελληνική πλευρά της Κύπρου. Απ’ όσους επετράπη να αποβιβαστούν, 118 ήταν άνδρες, τέσσερις ήταν οι γυναίκες και εννέα τα παιδιά.

loading...