Πέθανε ο πρώην διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την διαιτησία, για τον Περικλή Βασιλάκη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Περικλής Βασιλάκης ήταν Διεθνής διαιτητής FIFA-UEFA και διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό. Εργάζονταν ως μόνιμο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και κατάγεται από αγροτική οικογένεια.

Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών.

Εργάσθηκε στό ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (άμισθος).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό (2003-2005). Είναι Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού. Υπήρξε Διαιτητής ποδοσφαίρου Α Εθνικής κατηγορίας και Διεθνής Διαιτητής FIFA-UEFA και διδάσκει από το έτος 1996 ως καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου.

Ήταν συνεργάτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σε θέματα ποδοσφαίρου και αθλητισμού.

loading...