Ο Πόντος φοβίζει την Άγκυρα – Ακσενέρ: «Τι συμβαίνει στην περιοχή;»- «Εφιάλτης» για τους Τούρκους οι εξισλαμισμένοι κρυπτοχριστιανοί

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Τραπεζούντα.Σε μία τρομερή δήλωση προχώρησε Τούρκος δήμαρχος, ο οποίος ανήκει στο του κυβερνών κόμμα AKP, όπου απευθύνοντας τον λόγο σε μία γυναίκα, της είπε ότι το τουρκικό κράτος “ την έκανε “μουσουλμάνα”.

Η γυναίκα πρώτα του ανέφερε πως η καταγωγή της είναι από την επαρχία της Τραπεζούντας. Μετά από αντιδράσεις, ο Güngör εξέφρασε συγγνώμη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Σε βόλτα του σε ντόπιους εμπόρους, ο δήμαρχος Hayrettin Güngör προέβη στην απίστευτη για πολλούς δήλωση , η οποία όμως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της ύπαρξης Ελλήνων στην καταγωγή σε ολόκληρη την έκταση του Πόντου με τα εκατοντάδες χωριά και τις πόλεις.

Μάλιστα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ομιλούν την ελληνική γλώσσα στη Τραπεζούντα.

Το ζήτημα για την Τουρκική κοινή γνώμη είναι τόσο σημαντικό, όπου αναφέρθηκε σε αυτό και η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Ακσενέρ!

Όταν στην Τουρκία έρχεται πλέον στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα του Πόντου, τότε κάτι συμβαίνει, κάτι αγχώνει τους Τούρκους!

Οι δηλώσεις της είναι χαρακτηριστικές:

«Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου του AKP στην Τραπεζούντα! Τι συμβαίνει στον Πόντο; Γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις; Γιατί είπε στην γυναίκα ότι σας κάναμε μουσουλμάνους;»

Οι δηλώσεις Ακσενέρ δεν είναι τυχαίες. Όπως είναι γνωστό η Ακσενέρ ήταν στέλέχος των Γκρίζω Λύκων. Όπως είναι γνωστό εκφράζει απόψεις ακραίες και δεν θέλει να ακούει για Ελλάδα.

 Το βαθύ παρακράτος της Τουρκίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαγράψει την ιστορία του Πόντου. Είναι κάτι που τους φοβίζει.

Στην περιοχή ζουν ακόμα χιλιάδες κόσμου, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που όμως θυμούνται ακόμα τις ρίζες τους, μιλούν ακόμα την ποντιακή διάλεκτο και προσπαθούν κρυφά να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους!

Είναι προφανές ότι το προχθεσινό γεγονός στον Πόντο ανησύχησε το τουρκικό παρακράτος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κλείσουν το ζήτημα άρον-άρον!

ΠΗΓΗ

loading...