Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Ο ISIS δεν έδωσε στη δημοσιότητα κανένα αποδεικτικό στοιχείο – Πιθανή σύνδεση με τις επιθέσεις σε Ολλανδία και Γαλλία βλέπουν οι ειδικοί
Μπορεί ο θάνατος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να θεωρήθηκε και οριστική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο οι υποστηρικτές του δήλωσαν πως είναι πρόθυμοι να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη τους.

Έτσι, σήμερα ο ISIS ανακοίνωσε ότι η επίθεση στη London Bridge που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε από έναν από τους μαχητές του, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq που ανήκει στην τζιχαντιστική οργάνωση. Το ΙΚ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Το ΙΚ πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκλησή του να στοχοθετούνται χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η αστυνομία δεν βρήκε αποδείξεις για εμπλοκή άλλου ατόμου στην επίθεση

Ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας Νιλ Μπάσου ανακοίνωσε ότι από την έρευνα που διεξήχθη δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή κάποιου άλλου ατόμου στην επίθεση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπηρεσία διενήργησε δύο έρευνες στις περιοχές του Στάφορντσιρ και του Στόουκ-ον-Τρεντ, πόλεις της κεντρικής Αγγλίας όπου ο δράστης της επίθεσης Ουσμάν Καν φέρεται να είχε κατοικήσει.

Ο Μπάσου είπε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και πρόσθεσε ότι “σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο δράστης της επίθεσης διαμαρτυρόταν για τους όρους που επιβάλλονται μετά την αποφυλάκιση των κρατουμένων”.

loading...