Επαναφέρουν δήλωση ΣΟΚ του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τους «πρόσφυγες και μετανάστες»


«Όποιος δεν τους βοηθά δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε ορθόδοξος»
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το τελευταίο 24ωρο, με αφορμή τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας, παλαιότερη συνέντευξη του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου.

Ο Σεβασμιώτατος, είχε δηλώσει, το 2016, στον ραδιοσταθμό Alpha, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως η Ελλάδα ασφυκτιά εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης.

«Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη».

«Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι» ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

«Η μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, είναι η φύση της. Το ξέρουν οι άνθρωποι που προσφέρουν και ετοιμάζουν το φαγητό. Το έλλειμμα συντονισμού δείχνει χάος αλλά εμείς τρέξαμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στις επαρχίες οι πρώτοι που έτρεξαν (να βοηθήσουν τους πρόσφυγες) ήταν οι ιερείς. (…) Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».

Σίγουρα ο Χριστός προσέφερε βοήθεια και δίδαξε να την προσφέρουμε και εμείς στον συνάνθρωπο που την έχει ανάγκη. Τι συμβαίνει όμως όταν οι ροές της πάράνομης μετανάστευσης επιβαρύνουν την χώρα; Όταν παράνομοι μετανάστες δημιουργούν συμμορίες και απειλούν με όπλισμό συνανθρώπους τους;

Γιατί ο Μητροπολίτης δεν διαχώρισε την «απειλή» που έχει βγάλει εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους από τα Λόγια του Χριστού;

Τι συμβαίνει; Αργότερα η Εκκλησία θα αφορίζει όσους αντιδρούν, συντασσόμενη με την ιδεολογική γραμμή της Αριστεράς;

https://www.el.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :