Πινακίδες στην Βρετανία: Να στειρωθούν οι λευκοί!

Πινακίδες του Λονδίνου καλούν τους λευκούς Βρετανούς να «στειρωθούν». Οι εικόνες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πινακίδα δεν έχει το «πρότυπο ποικιλομορφίας» που εφαρμόζεται συνήθως σε κάθε μορφή μάρκετινγκ ή προπαγάνδας που μπορεί να δει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδιαίτερα στο Λονδίνο.

Προφανώς, για όσους βρίσκονται πίσω από αυτήν την πινακίδα, ο αριθμός των λευκών Βρετανών απλά… δεν είναι αρκετά χαμηλός.

Το μήνυμα, το οποίο έχει εντοπιστεί στην οδό Holloway του Βόρειου Λονδίνου, έχει ως εξής: «Φανταστείτε μια πόλη λιγότερο γεμάτη … κάνετε το δικό σας κομμάτι. Στειρωθείτε! Yay! »
Ανάμεσα από το κείμενο του διαφημιστικού πίνακα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία πιο πάνω, είναι μια ομάδα λευκά παιδιά, που φαίνεται να απολαμβάνουν τους φθίνοντες αριθμούς τους. Υπό το πρίσμα της διαφημιστικής πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, το γεγονός ότι κανένας χαρακτήρας μειοψηφίας δεν εμφανίζεται στην πινακίδα έχει οδηγήσει πολλούς να υποδείξουν ότι το μήνυμά της απευθύνθηκε ειδικά σε λευκούς Βρετανούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια συγκεκριμένη διαφημιστική πολιτική που επιδιώκει να εξαλείψει τα ρατσιστικά στερεότυπα και να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της χώρας. Στις κατευθυντήριες γραμμές της, η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA), ο εθνικός παρατηρητής διαφημίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλώνει σαφώς ότι «οι διαφημιζόμενοι πρέπει να αποφεύγουν να απεικονίζουν τα ρατσιστικά στερεότυπα στη διαφήμισή τους και δεν πρέπει να τα συμπεριλαμβάνουν».

Παραμένει ασαφές ως προς το ποιος ακριβώς βρίσκεται πίσω από την πινακίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια πινακίδα όπως αυτή έχει τοποθετηθεί στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι γεννήσεις είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα.

Νωρίτερα φέτος, διαφημιστικές πινακίδες με τίτλο «Γιορτάστε τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων» εντοπίστηκαν στην Πορτογαλία!

loading...