Αυτές είναι οι χώρες που έχουν «επικηρύξει» τους Μουσουλμάνους

Την απαγόρευση της λειτουργίας όλων των τζαμιών έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Ανγκόλα, ενώ και στην Ιαπωνία οι μουσουλμάνοι είναι ουσιαστικά επικηρυγμένοι καθώς μια σειρά μέτρων τους απαγορεύει ουσιαστικά όχι μόνο κάθε δραστηριότητα αλλά και την διαβίωσή τους στη χώρα.

Στην Αγκόλα σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail ο Πρόεδρος Jose Edurado dos Santos είχε ανακοινώσει ότι η νέα πολιτική της κυβέρνησης της χώρας σηματοδοτεί το τέλος της Ισλαμικής επιρροής στη χώρα. Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού, η νομοθεσία αναφορικά με το Ισλάμ δεν έχει ακόμα εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όμως τα Τζαμιά θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας απόφασης. Όπως ανέφερε, το Ισλάμ είναι μια σέχτα που θα απαγορευτεί στην Αγκόλα αφού έρχεται σε αντίθεση με τα ήθη και τα έθιμα της χώρας.

Να σημειωθεί στην Αγκόλα, το 95% είναι Χριστιανοί, το 55% καθολικοί, και το ένα τέταρτο ανήκει σε προτεσταντικές εκκλησίες που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου, κυρίως στην ευαγγελική εκκλησία, με λιγότερο από το 1% Μουσουλμάνους.

Στην Ιαπωνία εξάλλου, υπάρχει μία μαύρη λίστα 66 κρατών στην συντριπτική τους πλειοψηφία ισλαμικά, όπου η νομοθεσία αποτρέπει ή δυσκολεύει την παροχή ακόμα και βίζας. Ωστόσο, στη χώρα, υπάρχουν 30 τζαμιά που λειτουργούν εκ των οποίων τα 12 επισήμως αναγνωρισμένα.

Αυστηροί περιορισμοί στην Ιαπωνία
Τα στοιχεία στην Ιαπωνία είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τόκιο, Κομίκο Γιάκγι ότι «στην Ιαπωνία υπάρχει η αντίληψη πως το Ισλάμ είναι μια πολύ στενόμυαλη θρησκεία και θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:
Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους.
Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.
Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.
Στα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.
Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους στο οποίο βρίσκονται. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.
Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών.
Οι Ιάπωνες δεν επηρεάζονται καθόλου από το Ισλάμ.
Οι μόνοι Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ιαπωνία είναι οι υπάλληλοι ξένων εταιρειών.
Ακόμα και σήμερα, δεν χορηγούνται βίζες στους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς ή σε στελέχη που αποστέλλονται από ξένες εταιρείες.
Στην πλειονότητα των εταιρειών, αναφέρεται στους κανονισμούς τους, μόνο μη μουσουλμάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία.
Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι οι Μουσουλμάνοι είναι φονταμενταλιστές, ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τους μουσουλμανικούς νόμους τους.
Οι μουσουλμάνοι δεν τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην Ιαπωνία.
Αν κάποιος καινούργιος έρθει σε μια γειτονιά και γνωρίζουν οι υπόλοιποι ότι ο καινούργιος είναι μουσουλμάνος τότε όλη η γειτονιά είναι σε συναγερμό.
Κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει μια μικρή ισλαμική οργάνωση ή «Madarsa» στην Ιαπωνία.
Δεν ισχύει καμία σαρία για προσωπικούς λόγους στην Ιαπωνία.
Σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα τότε θεωρείται για πάντα παρίας.

loading...