Γαλλικα ΜΜΕ για τις Belh@rra: «Οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν για να μην προχωρήσει η αγορά των φρεγατών από την Ελλάδα»

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια – https://www.pentapostagma.gr

Νέο παρέμβαση είχαμε από γαλλικό ΜΜΕ για την διαμάχη Γαλλίας-ΗΠΑ επί ελληνικού εδάφους. Το meta-defense.fr αποτελεί ίσως το καλύτερο στρατιωτικό γαλλικό site και έχει πληροφορίες εκ των έσω θα λέγαμε.

Πριν λίγο ανέβασε ένα άρθρο, όπου αναφέρει πως έγινε προσφορά των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για τις Arleigh Burke.

Τέτοια βέβαια είδηση δεν έχει διασταυρωθεί μέχρι τώρα, ενώ ούτε το Υπουργείο, αλλά ούτε κάποιος ανώτατος Αξιωματικός επιβεβαιώνει το ζήτημα για τις Arleigh Burke.

Μάλιστο το άρθρο αναφέρει πως σκόπιμα διαδίδεται η πληροφορία, για να επηρεαστεί το κοινό.

Αυτό αναφέρουν οι Γάλλοι. Δεν γνωρίζουμε τι ισχύει τελικά και απλά καταγράφουμε όσα αναφέρει ο συγκεκριμένος ιστότοπος.

Το σημαντικότερο στοιχείο της συγκεκριμένης ανάλυσης βρίσκεται όμως αλλού. Αναφέρει πως οι ΗΠΑ μπαίνουν σφήνα στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και κάνουν επίθεση στη Γαλλία, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην γίνει η αγορά των Belharra από την Αθήνα.

Πρόκειται για δεύτερη βαρυσήμαντη παρέμβαση από γαλλικά ΜΜΕ, καθώς πριν λίγες ημέρες όπως είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα, η La tribune ανέφερε τα εξής για την σύγκρουση ΗΠΑ-Γαλλίας.

«Η Ουάσινγκτον θέλει να βοηθήσει οικονομικά τους βιομηχάνους της και γι’αυτό μπαίνουν σφήνα και προτείνουν αμερικανικά πλοία στην Ελλάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκαταλείπουν πλέον την Ελλάδα. Μετά την αναβάθμιση των F-16 (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) που αποφάσισε η Αθήνα το 2018, η Lockheed Martin θέλει να πουλήσει τέσσερις αμερικανικές φρεγάτες Multi-Mission Surface Combatant (MMSC) στην Αθήνα.

Από το Παρίσι εκτιμάται ότι η επιλογή υπέρ των Αμερικανών συμφερόντων, δεν θα συνέφερε πολιτικά την Αθήνα και θα δημιουργούσε πρόβλημα στις σχέσεις Γαλλίας-Ελλάδας.

Οι Γάλλοι παίρνουν πολύ σοβαρά την αμερικανική επίθεση στην Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Γάλλοι διαπραγματεύονται επί του παρόντος τις τεχνικές προδιαγραφές των φρεγατών άνω των 4.000 τόνων, οι οποίες πρέπει να οπλιστούν με (Scalp Naval). Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι στις 10 Οκτωβρίου ότι «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος πριν επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία».

Η Lockheed Martin θέλει να κάνει μια πραγματική επιδρομή στην Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο

Όπως φαίνεται η σύγκρουση πλέον είναι τεράστια. Τα δύο αυτά ΜΜΕ, η La tribune και meta-defense.fr δεν είναι τυχαία ΜΜΕ.

Μάλλον θέλουν να περάσουν και ένα μήνυμα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει και θα ήταν λάθος να κάνει πίσω στις γαλλικές φρεγάτες.

Με γερασμένες  τις πιο ισχυρές μονάδες του ναυτικού μας και την ενίσχυση να αργεί απελπιστικά, το τουρκικό ναυτικό  έχει πλέον αναθαρρήσει.

Η ισορροπία βρίσκεται σε οριακό σημείο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα!

loading...