«Έπεσε» στην θάλασσα το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu: Κρίσιμη απειλή στο Αιγαίο αν πάρει η Άγκυρα τα F-35

Κρίσιμη σημασία αποκτάει για την Ελλάδα ο μήνας ορόσημο του Μαρτίου του 2020 οπότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα για το αν θα παραδώσουν εν τέλει τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία ή όχι καθώς εάν αυτό συμβεί πέραν της απειλής που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Αθήνα στον αέρα έρχεται να προστεθεί και μια νέα:

Αυτή του τουρκικού αεροπλανοφόρου το οποίου η κατασκευή τελείωσε και πλέον το σκάφος έχει «πέσει» στην θάλασσα που σημαίνει ότι θα προχωρήσουν οι επόμενες φάσης, δηλαδή η τοποθέτηση μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών.

Εάν τελικώς η Τουρκία παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35 είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει και στην απόκτηση της ναυτικής έκδοσης του μαχητικού για να την χρησιμοποιήσει στο τουρκικό αεροπλανοφόρο.

Ακόμα όμως κι αν τελικώς δεν αποκτηθούν, δεν παύει το σκάφος αυτό να είναι και ελικοπτεροφόρο που σημαίνει πως θα μπορεί να μεταφέρει επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα οπουδήποτε στο Αιγαίο προς διεξαγωγή επιθετικής ενέργειας κατά ελληνικού νησιού στα βάθη του Αρχιπελάγους, τουλάχιστον δηλαδή μέχρι τον 25ο μεσημβρινό.

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ προχώρησε στην ανάρτηση στο twitter του βίντεο μιας συνέντευξής του στο CNN Turk στο οποίο προβάλλονται και πλάνα του μίνι αεροπλανοφόρου-ελικοπτεροφόρου Anadolu της Τουρκίας στο οποίο φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ναυπηγείο και να έχει «πέσει» στην θάλασσα, ένδειξη πως οι εργασίες προχωράνε με ταχύτερους από το προβλεπόμενο ρυθμούς.

Ο Ντεμίρ συνοδεύει την ανάρτησή του με το εξής σχόλιο: «Το Αμφίβιων Πολλαπλών Ρόλων πλοίο Ανατολού θα είναι η πηγή περηφάνιας μας στην χώρα μας και στην μπλε πατρίδα. Παράγουμε τα δικά μας εθνικά πλοία σε πολύ μικρότερο κόστος από τα σύγχρονά τους».

loading...