Έρχονται και άλλοι «ευάλωτοι»: Επιχείρηση του ΠΝ για τη μεταφορά 815 «αιτούντων» από την Λέσβο στην… ενδοχώρα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των ΕΔ για τους αλλοδαπούς που μπαίνουν στη χώρα παράνομα. Μετά την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ότι φροντίζει 50.000 αλλοδαπούς στις «δομές (sic) του το ΠΝ στέλνει δύο αρματαγωγά στη Λέσβο, τα οποία ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε… για αυτό ακριβώς το λόγο, δηλαδή να μεταφέρουν αλλοδαπούς. 

Η  επιχείρηση μετακίνησης  «αιτούντων» ασύλου  από το νησί, αφορά 815 άτομα τα οποία θα μεταφερθούν στην πάντα φιλόξενη ενδοχώρα η οποία έχει ικανότητα στέγασης και παραμονής  αρκετών εκατομμυρίων ακόμη αλλοδαπών, αφού δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες της.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα πιστοποιήθηκαν 615 άτομα, όλα φυσικά μέλη κατηγοριών «ευάλωτων» οικογενειών, οι οποίοι μεταφέρονται σταδιακά στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχει δέσει το ένα από τα δυο αρματαγωγά, ενώ το δεύτερο είναι σε αναμονή έξω από το λιμάνι.

Η διαδικασία της μετακίνησης από τη Μόρια ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα.

Μετά την αναχώρηση του πρώτου αρματαγωγού με 400 επιβαίνοντες, που αναμένεται να γίνει αργά απόψε, Παρασκευή το βράδυ, με κατεύθυνση την Ελευσίνα, θα ακολουθήσει η επιβίβαση των υπολοίπων 215 που έχουν πιστοποιηθεί και οι οποίοι θα παραμένουν μέσα στο δεύτερο αρματαγωγό.

Το πρωί θα ξεκινήσει η πιστοποίηση και των υπολοίπων 200 που μπορούν να μετακινηθούν και οι οποίοι θα μετακινηθούν στο λιμάνι, με στόχο το δεύτερο αρματαγωγό να αποπλεύσει από την Μυτιλήνη αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί η μετακίνηση άλλων 60 «ευάλωτων αιτούντων», την ερχόμενη Κυριακή και 100 την Τετάρτη, με το πλοίο της γραμμής και κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.

Στο σύνολό τους, οι μεταφερόμενοι θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της Αττικής, αλλά και εκτός Αττικής, για να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :