Τους έδωσαν «στεγνά» οι μυστικές υπηρεσίες: Φίλος του Τραμπ «λάδωσε» τον Τσαβούσογλου με 230 χιλ. ευρώ – Σκάει «βόμβα»


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, φαίνεται ότι αποτελεί τον στόχο έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για το οργανωμένο έγκλημα και την διαφθορά.Η υπόθεση για την οποία ελέγχεται έχει να κάνει με χρήματα που φέρεται να ΄χει εισπράξει από τον Πολ Μάναφορτ πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάναφορτ έχει καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο σε 47 μήνες φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για για πέντε κατηγορίες περί φορολογικής απάτης, δύο κατηγορίες περί τραπεζικής απάτης και μία κατηγορία για την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές.

Ο Μάναφορτ προσέλαβε μία ομάδα γνωστή ως “Hapsburg Group”. Αποτελείτο από τον πρώην Πρόεδρο της Πολωνίας, Aleksander Kwasniewski, τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Alfred Gusenbauer και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Romano Prodi, ο οποίος υπηρέτησε και στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και τα τρία μέλη της Ομάδας του Hapsburg, όπως και ο Τσαβούσογλου, αλλά ο Αμερικανός δημοσιογράφος Alan Friedman, ήταν στην μισθοδοσία του Lovochkin, σύμφωνα με όσα δείχνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το αντικείμενο της έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για το οργανωμένο έγκλημα και την διαφθορά, έχει να κάνει με την πληρωμή του Τσαβούσογλου από τον Μάναφορτ, προκειμένου ο Τσαβούσογλου που τότε ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), να υποστηρίξει την συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας .Ο Σ.Λοβονκχίν , τότε αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, χρηματοδότησε τις προσπάθειες του Μάναφορτ, υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι ερευνητές.

«Χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν μια αλληλογραφία 10 ετών , που ξεκινά το 2008, δείχνουν ότι ο Τσαβούσογλου ήταν στην μισθοδοσία του Λοβονκχίν”, υποστηρίζουν. Από το περιεχόμενο των μηνυμάτων προκύπτει ότι ο Τσαβούσογλου έχει εισπράξει 230.000 ευρώ, προκειμένου να συνηγορήσει δημοσίως για τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας και να μιλήσει θετικά για τις εκλογές στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ενστάσεις για την εκλογική και μετεκλογική διαδικασία από τους Ευρωπαίους.


Η σύγκρουση συμφερόντων του Τσαβούσογλου είναι αφού όπως λένε οι ερευνητές δεν μπορεί κανείς να είναι παρατηρητής μιας εκλογικής διαδικασίς σε μια χώρα, από την οποία πληρώνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια :