Φορολογικό νομοσχέδιο: Βελτιώσεις – «ανάσα» για 100.000 επιχειρήσεις

Ποιες αλλαγές και βελτιώσεις εξετάζονται, επίσης, σε σχέση με τους περιστασιακά εργαζόμενους, τη διατροφή διαζυγίου και τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Προς τα τέλη του μήνα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή
Με διορθώσεις και νέα βελτιώσεις θα επιστρέψει το φορολογικό νομοσχέδιο, όταν κατατεθεί περί τα τέλη του μηνός στη Βουλή. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχεδόν «κλειδώσει» η απόφαση να περιληφθεί διάταξη για τον διπλασιασμό του χρόνου συμψηφισμού των ζημιών που καταγράφουν οι επιχειρήσεις. Ήταν εξαγγελία της κυβέρνησης άλλωστε, ότι ο χρόνος συμψηφισμού των ζημιών θα επεκτεινόταν από τα πέντε στα δέκα έτη. Το μέτρο αυτό θα δώσει ανάσα σε σχεδόν 100.000 επιχειρήσεις που προσπαθούν να ορθοποδήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewmoney εξετάζονται και επιπλέον αλλαγές και βελτιώσεις, σε σχέση με τις διατάξεις νόμου που τέθηκαν σε διαβούλευση την προηγούμενη εβδομάδα:

– Περιστασιακά εργαζόμενοι: ξεκαθαρίζεται ότι ΔΕΝ θα χάσουν την απαλλαγή που ισχύει, αν έχουν εισοδήματα έως 6000 ευρώ και τεκμήρια έως 9550 ευρώ.

– Διατροφή διαζυγίου: η δαπάνη διατροφής θα προσμετράται μαζί με φόρους – δάνεια – νοίκι, βάσει των οποίων (αν ξεπερνούν το 60% του εισοδήματος) θα απαιτούνται ηλεκτρονικές δαπάνες 20% και όχι 30% του εισοδήματος.

– Ιδιοκτήτες ακινήτων: δεν θα χάνουν την αυτόματη έκπτωση 5% από τον φόρο εισοδήματος από ενοίκια, αν κάνουν χρήση της έκπτωσης για δαπάνες ανακαίνισης

– Παροχές σε είδος: συζητούνται αλλαγές στον καθορισμό της αξίας τους και προκρίνεται η αυτοτελής φορολόγηση, αντί της αθροιστικής στην κλίμακα ως 44%.

loading...