Ερντογάν σε YPG: «Όπως έμαθαν τι εστί Τουρκία στην Κύπρο έτσι θα το μάθουν και τώρα»

Διορία μέχρι την Τρίτη έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στους Κούρδους να εγκαταλείψουν την «ζώνη ασφάλειας» τα όρια της οποίας έχει θέσει αυθαίρετα ο ίδιος, βάσει της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την διορία των 120 ωρών που εκπνέει την συγκεκριμένη ημέρα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Καισάρεια ο Ερντογάν είπε πως εάν δουλέψει η συμφωνία των 120 ωρών για την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων έχει καλώς. Εάν όμως όχι τότε θα συνεχίσουμε την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» από εκεί που την αφήσαμε και θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες, είπε για να συμπληρώσει:

«Όπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο, στη επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και στο Άφριν, έτσι θα το μάθουν και τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ.κ. Πενς και Πομπέο αντίστοιχα, μετέβησαν στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη για επίσημη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός στην Συρία για 120 ώρες, ώστε να αποχωρήσουν οι συριακές και κουρδικές δυνάμεις -με αμερικανική επίβλεψη- από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

loading...