Ο Βενιζέλος επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο: Έδωσε την πρώτη του διάλεξη σε κατάμεστη αίθουσα (VIDEO)

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ύστερα από την αποχώρησή του από την πολιτική επέστρεψε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ύστερα από 26 χρόνια για να δώσει την πρώτη του διάλεξη ως καθηγητής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεψε τυπικά χθες στα καθήκοντά του και σήμερα πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975» στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την εκδήλωση η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στο χώρο.

Οπως αναφέρει το thestival τον Ευάγγελο Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη χαρά του που αποκτά ξανά τη δυνατότητα επαφής με την διδασκαλία. «Αυτό μου είχε λείψει», σημείωσε και συνέχισε.

«Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καταχειροκροτήθηκε μπαίνοντας στην αίθουσα.

loading...